Φρέσκα Μακαρόνια με Κολοκυθάκια

Το μενού είχε για σήμερα Μακαρόνια με κολοκυθάκια και βασιλικό, εμπνευσμένη από το βιβλίο του Jamie Oliver "The naked chef". Είπαμε, όμως, να το πάμε ένα βήμα παραπέρα και να φτιάξουμε μόνοι μας τα μακαρόνια. Τα υλικά που απαιτούνται είναι δύο, αλεύρι και αυγά.
Για κάθε άτομο που θα φάει βάζουμε 100 γρ. αλεύρι (σκληρό κατά προτίμηση) και 1 αυγό. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και σπάμε τα αυγά. Αναμιγνύουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι και το αφήνουμε καμιά ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια, το χωρίζουμε στα δύο και σιγά σιγά το ανοίγουμε είτε με τον πλάστη, είτε (αν είμαστε τυχεροί) με το μηχάνημα για φρέσκα ζυμαρικά! Στη συνέχεια, το κόβουμε στο επιθυμητό μέγεθος, αλευρώνοντας που και που για να μην κολλήσουν.
Παράλληλα, αρχίζουμε να ετοιμάζουμε και τα λαχανικά μας. Κόβουμε σε λεπτές φέτες (ή όπως αλλιώς προτιμάτε) τα κολοκυθάκια (2 με 3 για κάθε άτομο) και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι στο τηγάνι. Παράλληλα βάζουμε και το νερό για τα μακαρόνια να βράσει.
Όταν τα κολοκύθια έχουν μαλακώσει αρκετά, τα σβήνουμε με λεμόνι, ρίχνουμε και το βασιλικό και τα αφήνουμε στη φωτιά. Ταυτόχρονα, ρίχνουμε τα μακαρόνια για 2-3 λεπτά στο βραστό αλατισμένο νερό.
Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα (και θέλει αρκετή προσοχή γιατί γίνονται πολυ γρήγορα και είναι εύκολο να λασπώσουν) τα αναμιγνύουμε με τα λαχανικά μας στο τηγάνι και προσθέτουμε και λίγο τυρί της επιλογής μας για να ενωθούν όλες οι γεύσεις μαζί...
Ανοίγουμε μια μπύρα, καθόμαστε στο μπαλκόνι και απολαμβάνουμε μια καλοκαιρινή, ελαφριά και δροσιστική μακαρονάδα...

Σχόλια

Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Φτιάξατε και τα μακαρόνια μόνοι σας??
Μα τι νοικοκυρόπαιδα είστε εσείς??
Το πιάτο σας είναι η ομορφιά και η νοστιμιά της απλότητας!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Ο χρήστης mamma είπε…
αμαναμαν! θέλω κι εγώ :)
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
ΈΛΕΝΑ, καλέ είμαστε νοικοκυρόπεδα! Χαχα!! Ούτε εμείς δεν το περιμέναμε τόσο νόστιμο πάντως!

mamma, εύκολο είναι! Εντάξει, τα μακαρόνια θέλουν λίγη ώρα, αλλά δε χρειάζεται να είναι φρέσκα!

Καλό μήνα!! Φιλιά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παλιές φωτογραφίες....

Μια νέα πρόκληση

Τρέξιμο; Ποια ; Εγώ; Εγώ;