Φραουλένια Cupcakes
Πριν από αρκετό καιρό, στο νησάκι μας, αποφασίσαμε να δομιμάσουμε άλλη μια συνταγή από το βιβλίο "Martha Stewart's Cupcakes" (οι προηγούμενες εδώ και εδώ). Η επιλογή ήταν άκρως ανοιξιάτικη: Φραουλένια cupcakes! Τα υλικά που χρειάζονται για περίπου 34 κεκάκια είναι:
Αρχικά λιώνουμε τις φράουλες στο μούλτι. Στη συνέχεια αναμιγνύουμε το βούτυρο και τα ασπράδια σε μπεν μαρί ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι το μίγμα να είναι χλιαρό και η ζάχαρη να έχει διαλυθεί τελείως. Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα στο μίξερ και χτυπάμε αυξάνοντας ταχύτητα μέχρι να φτιάξουμε σφιχτή μαρέγκα. Χαμηλώνουμε πάλι την ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο. Προσθέτουμε και τις λιωμένες φράουλες και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα. Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε αμέσως μπορούμε να φυλάξουμε το μίγμα στο ψυγείο για 3 μέρες ή στην κατάψυξη για 1 μήνα (σε αεροστεγές δοχείο). |
Σχόλια
Κρατάω την συνταγή για την εποχή της φράουλας!
Φιλιά!