Ταξίδια και άλλα ταξίδια

"Αλλά, σε τελευταία ανάλυση, έχω ταξιδέψει πολύ, το παραδέχομαι' Πήγα και έζησα σε πολλά μέρη. Κι αυτό το νιώθω ως μεγάλο προνόμιο, διότι το να ακουμπάμε τα πόδια στο ίδιο έδαφος για όλη μας τη ζωή, μπορεί να μας οδηγήσει σε μια επικίνδυνη παρεξήγηση, να μας κάνει να πιστέψουμε ότι αυτή η γη μας ανήκει, σα να μην την έχουμε δανειστεί, όπως έχουμε δανειστεί τα πάντα σε αυτή τη ζωή".

Όταν ήμουν μικρή, μου άρεσε πολύ να γράφω...Όσο πέρναγαν τα χρόνια αυτή η συνήθεια υποχωρούσε και υποχωρούσε...Τώρα δε γράφω πια...Αλλά σκέφτομαι συχνά τι ωραία που θα ήταν να έγραφα ένα βιβλίο!
Τα βιβλία που λάτρεψα δεν είναι πολλά αλλά ένα από αυτά είναι σίγουρα αυτό το βιβλίο. Διαβάζοντάς το, σκέφτηκα ότι έτσι θα ήθελα να είναι το "βιβλίο μου", θα ήθελα να το είχα γράψει εγώ!

Ο Antonio Tabucchi ταξίδεψε πολύ, όχι για να γράψει ταξιδιωτική λογοτεχνία, αλλά για γνωρίσει, να γευτεί, να ζήσει. Σ'αυτό το βιβλίο περιγράφει κάποια από τα ταξίδια του, και τα αρωματίζει με τα διαβάσματα και τα ακούσματά του, τις γεύσεις και τις θύμησές του. Και αυτός είναι ο τρόπος να γνωρίσεις τον κόσμο, γι αυτό το βιβλίο αυτό είναι εξαιρετικό!

Τρελοτουρίστρια

Σχόλια

Ο χρήστης Ξενικός είπε…
η... Ιθάκη, τί μας λέει;
Ξενικός
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
Ξενικός, ακριβώς το ίδιο. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να το αναφέρω...

Τρελοτουρίστρια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπανακόπιτα της γιαγιάς...σχεδόν!!

The Great Blog Train

Μια νέα πρόκληση