29η εβδομάδα...

...και αναρωτιέμαι

Πόσο πιο μεγάλη μπορεί να γίνει η κοιλιά μου; Οκ, η λογική μου λέει ότι αφού το μωρό θα μεγαλωσει πολύ ακόμα, το ίδιο θα συμβεί και με την κοιλιά μου...Αλλά, σοβαρά τώρα! Πόσο μεγάλη!! Ήδη τη νιώθω έτοιμη να εκραγεί! Επίσης δε βλέπω πια τις πατούσες μου!!

Πότε θα ξανακοιμηθώ; Έχω να κοιμηθώ καλά (ξυπνώντας φυσικά το βράδυ για το κάλεσμα της φύσης) περίπου από τον τέταρτο μήνα, οπότε και έκοψα το μπρούμυτα αφού η κοιλιά άρχιζε να φουσκώνει και δε μπορούσα να βολευτώ...Από τότε, με εξαίρεση τον σημερινό ύπνο (τρία μαξιλάρια επιστρατεύτηκαν και απόψε το βράδυ ψήνω κι ένα τέταρτο),  ο ύπνος είναι μεγάλη ταλαιπωρία...Πάντως πριν καιρό κάπου είχα διαβάσει ότι όταν γίνεις γονιός δεν ξανακοιμάσαι ποτέ...
Το πορτ μπεμπέ είναι κάτι χρήσιμο; Τι καρότσι να πάρουμε; Θα χωράει στο αυτοκίνητο (ας είναι καλά η πωλήτρια που μας θύμησε κι αυτή την παράμετρο, γιατί σίγουρα θα πέρναμε καρότσι που να μην χωράει πουθενά!); Γιατί το 90% των ρούχων είναι ή ροζ ή γαλάζια; Να αγοράσω κανένα παραμυθάκι ή θα γίνω πολύ γραφική; 2,5 μήνες έμειναν, πότε θα βάλουμε κουρτίνες; Κι άλλα τέτοια χαριτωμένα...

Πόσο πολύ θα μοιάζει το τρελοτουριστάκι στον τρελοτουρίστα; Κάτι μου λέει ότι θα είναι μικρογραφία του! Θα με τρελάνουν οι δυο τους, αλλά γουστάρω τρελά!!

Το παιδί θα θυμάται όλα αυτά τα hip hop τραγούδια που ακούει ο μπαμπάς του στο πικ απ; Αν ναι, την πάτησα...

Προφανώς τίποτα σοβαρό δε με προβληματίζει ακόμα (σαν τη γέννα ας πούμε) αν και σύμφωνα με τα διάφορα site εγκυμοσύνης, θα έπρεπε εδώ και κανά-δυο μήνες να έχω κάνει πλάνο τοκετού, να έχω βρει μαία, να έχω κάνει μαθήματα τοκετού, να έχω ετοιμάσει το παιδικό δωμάτιο και τη βαλίτσα του μαιευτηρίου, να μετράω δις ημερησίως τις κλωτσιές και κινήσεις του μωρού και διάφορα άλλα τέτοια, καθόλου αγχωτικά!! Πριτς!!

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με ένα από αυτά τα site στο τέλος αυτής της βδομάδας το τρελοτουριστάκι θα έχει το βάρος μιας κολοκύθας, από αυτές που κρεμάνε στις αυλές των παλιών σπιτιών στα χωριά και τις ταβέρνες! Ναι ντε, butternut squash!!

Φιλιά πολλά!! 

Τρελοτουρίστρια

Σχόλια

Ο χρήστης roadartist είπε…
Τι όμορφα, με το καλό, να έρθει και να γίνεται πιο ευτυχισμένοι!!




:))))
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
μόλις το ανακάλυψα αυτό το blog!! έχω το άλλο, το ταξιδιάρικο μονο..
και θέλω να μάθω νέα σας και χτυπάω στο google και σας βλέπω εδώ! και παθαίνω!!
τόσα νέα!! καλά, κι εσύ Τρελοτουρίστρια, έρχεσαι και δε μου γράφεις κάτι;
τι ωραία!! τι ωραία!! μα πόσο ωραία!! :) :) :)
τα καλύτερα εύχομαι, τα καλύτερα!!
φέτος είναι η χρονιά των μωρών, ναι; :D
πολλά πολλά φιλιά κι ευχές και ..ν' ακούς πολλή μουσική! θ' αρέσει τρελά στο τρελοτουριστάκι! :D
Ο χρήστης spy82 είπε…
Αγαπημένη μου τρελλοτουρίστρια και μέλλουσα μητέρα τρελλοτουριστακίου!

Είχα καιρό να συνδεθώ, σήμερα κάπως με έπιασε να μπλοκαδιαστώ και είπα να δω τι γράφετε αυτόν τον καιρό.

Δεν κατάφερα να σας δω τις γιορτές, δεν ξέρω πόσο πολύ έχεις φουσκώσει παρά μόνο από τις σκόρπιες φωτογραφίες, ξέρω όμως ότι όντως αυτή η περίοδος της προετοιμασίας φέρει μία μικρή κόπωση στις μέλλουσες μαμάδες. Ένα έχω να πω: αν σκέφτεσαι και δρας όπως γράφεις, οι ορμόνες σου είναι μια χαρά κι αυτό είναι ότι το καλύτερο!

Ξέρω ότι περιμένετε να βγει ο μικρός να αρχίσετε να παίζετε μαζί του.. Η πλάκα είναι ότι αισθάνομαι ότι από τώρα παίζετε τους γονείς, παίζετε με το σπίτι, παίζετε με τα πορτ μπεμπέ και τα καρότσια! Κι είναι τέλειο, αυτό, ο καλύτερος τρόπος να χαρείτε αυτήν την περίοδο! (BTW πορτ μπεμπέ ήταν πολύ χρήσιμο στις αδερφές μου, ιδιαιτέρως για τις μεταφορές σε παππούδες...κι εφόσον είναι τρελλοτουριστάκι να το σκεφτείτε ;))
Όσο για τα πλάνα τοκετού (τι πλάνο, μας δουλεύουν;;;) και τις μαίες και τις βαλίτσες να μην διαβάζεις τέτοιες μπούρδες. Το βασικό είναι να προσέχετε ο ένας τον άλλο και τον εαυτό σας(λίγο πιο πολύ αυτός ο τρελλοτουρίστας εσένα αυτήν την περίοδο)και να έχετε πολύ αγάπη για το μωράκι που θα έρθει-και έχετε όλο το πακέτο..

Επίσης να ξέρεις εγώ γαλάζια/ροζ δεν παίρνω επί του παρόντος. Ετοιμάσου για πορτοκαλί, πράσινο, κίτρινο.

Σας φιλώ πολύ πολύ!
Ο χρήστης mamma είπε…
Aπό τη δική μου εμπειρία θα σου πω ότι δύο πράγματα χρειάζεσαι:
1. κάθισμα αυτοκινήτου που να κάνει και για νεογνά (δηλαδή να έχει μειωτήρα=μαξιλαράκι που μειώνει την γουβίτσα που κάθονται τα μωράκια ώστε να ταιριάζει στο μικρό σωματάκι τους) και με αυτό θα μεταφέρετε το αγγελούδι σας από το μαιευτήριο στο σπίτι με ασφάλεια
2. μάρσιπος ή σλινγκ για την μεταφορά του μωρού χωρίς την ταλαιπωρία του καροτσιού (όταν αποκτήσεις μωρό ΚΑΙ καρότσι θα καταλάβεις πως δεν υπάρχει σχεδόν καμία συνοικία με πεζοδρόμια κατάλληλα να κινηθείς με ασφάλεια, τις μισές φορές θα αναγκάζεσαι να κατεβάζεις το καρότσι στο δρόμο και θα βρίσκεται το μωρό στο έλεος των ελλήνων οδηγών)
3. άντε και ένα ρηλάξ για να κοιμάται όταν το πηγαίνετε στους παππούδες

Για τον τοκετό βασικό είναι να έχεις μαζί σου αυτό που σε ηρεμεί. Εγώ είχα μαζί μου το mp3 με τις αγαπημένες μου όπερες και κατάφερα να φτάσω διαστολή 10 χωρίς να το καταλάβουν καν οι μαίες και παραλίγο να γεννήσω στο ασανσέρ προς την αίθουσα τοκετού (εντάξει, δεν μου είχε τύχει η πιό έμπειρη και έξυπνη μαία :). Αυτά βέβαια στη δεύτερη γέννα, η πρώτη ήταν δύσκολη διότι έσπασαν τα νερά 3+1/2 βδομάδες νωρίτερα και με εξανάγκασαν σε τοκετό με τεχνιτούς πόνους που ήταν επίπονο και χρονοβόρο. Ακόμα όμως κι εκεί αν κάποιος με είχε συμβουλέψει να έχω μαζί μου την αγαπημένη μου μουσική όλα θα ήταν απείρως καλύτερα και ευκολότερα.

Σου εύχομαι τα καλύτερα. Φιλιά στην τιτανοτεράστια κοιλιά :)
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
Ευχαριστούμε πολύ Roadartist!!! Η αλήθεια είναι ότι το περιμένουμε με πολλή χαρά!

Βρε Μαριλένα, δε μας είχες πάρει χαμπάρι τόσο καιρό; Χιχι!! Χαμός θα γίνει φέτος, θα γεμίσουμε πάνες!!!
Σ'ευχαριστούμε τόσο πολύ για τις ευχές! Να χαίρεστε κι εσείς το μικρούλι σας!
Πολλή μουσική, όσο περισσότερη γίνεται!! :D

Spy82, τι επίσημη προσφώνηση είναι αυτή καλέ; Χαχα!!
Μας έλειψες τόσο καιρό, αλλά τι να σε κάνουμε...
Άστα τεράστια έχει γίνει η κοιλιά μου, αισθάνομαι ότι θα εκραγεί!! Οι ορμόνες μου είναι περιέργως καλά, δεν έχω γίνει πολύ ανισόρροπη! Τυχερός ο τρελοτουρίστας!
Όταν με το καλό γεννηθεί η μικρή (άκου ο μικρός, τς τς τς!) ο φίλος σου θα αποτρελαθεί! Αν γίνεται βέβαια αυτό!! :P
Πάντως μας έχεις καταλάβει, όντως είναι σα να παίζουμε "σπίτι"! Έχει πολύ πλάκα!! :)
Επίσης να πω ότι με προσέχει πάρα πολύ! Είναι πολύ γλυκός! Και αστείος!! Και νούμερο! Αλλά βασικά πολύ γλυκός!! :)
Φιλάκια πολλά!!
Α ναι! Long live orange, green and yellow!!!

mamma, το καθισματάκι αυτοκινήτου είναι αδιαπραγμάτευτο!!
Για το μάρσιπο σκόπευα να σε ρωτήσω, αλλά σε κανά μήνα, να μου πεις τι γνώμη σου, είδος (ναι, θυμάμαι ακόμα εκείνη την ανάρτησή σου με τους Γιαπωνέζους), αν είναι βολικός σε νεογέννητα κλπ κλπ.
Το καρότσι όντως θα είναι ταλαιπωρία και επικίνδυνο στην πόλη, αλλά και πάλι μου φαίνεται χρήσιμο, θέλει σκέψη!
Τον τοκετό δεν έχω αρχίσει ακόμα να τον σκέφτομαι, μου φαίνεται πολύ μακριά, αν και όποτε μετράω τις βδομάδες διαπιστώνω πως έχουμε μπει στην τελική ευθεία! mp3 λες ε; Δεν είναι κακή ιδέα! Θα εξοπλιστώ!!
Πολλά φιλιά κι από μας και κλωτσίτσες από το τρελοτουριστάκι!! :D

Φιλάκιααααααα!!!!!
Τρελοτουρίστρια
Ο χρήστης donkey and the carrot είπε…
Επειδή τα έχω όλα φρέσκα, είμαι στη διάθεση σου για να σου λυσω απορίες!Mail me and don't worry!!!
Α... ΝΑΙ. Δε θα ξανακοιμηθείς. Σόρυ...
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
donkey and the carrot σ'ευχαριστώ πολύ!! Αν χρειαστώ κάτι θα σου στείλω! Σ'ευχαριστώ πολύ και πάλι!!
Να σου ζήσει το ζουζούνι σου!!! Α...τι εννοείς δε θα ξανακοιμηθώ; Δε ζητάω πολλά, μερικές ωρίτσες μπρούμυτα, να το ευχαριστηθώ!!! :D
Ο χρήστης magda είπε…
Αχ τρελοτουριστάκι μου, τι γλυκιά μανούλα θα γίνεις!!!
Η πιο όμορφη μέρα της ζωής σου, πλησιάζει!!!
Κάνε υπομονή και θα χαρείς τόσο, που όλα θα ξεχαστούν.
Όσο για τον ύπνο, θα σου πάρει αρκετά για να τον απολαύσεις.
Πράγματι τελείως απαραίτητο είναι το κάθισμα για την μεταφορά του μωρού. Θεωρείται το ασφαλέστερο μέσον.
Σου εύχομαι μια πολύ εύκολη γέννα!
Εμένα η φωνή μου δεν ακούστηκε. Πανεύκολα γέννησα.
Και ένα ελαφρύ καρότσι είναι πολύ χρήσιμο.
Και κατ΄ευθείαν κρεβατάκι. Το πορτ-μπεμπέ είναι για πολύ λίγο.
Τώρα εγώ σε συμβουλεύω ως τουρίστρια, μαμά και προσφάτως γιαγιά! :)))
Πολλά φιλάκια


Ο χρήστης Σοφία είπε…
Λοιπόν, οι δικές μου συμβουλές είναι οι εξής:

Αν λέγοντας πορτ μπεμπέ εννοείς αυτό που είναι σαν καλαθούνα και μπαίνει στο καροτσάκι, η γνώμη μου είναι να το πάρεις μόνο εφόσον δεν πάρεις καλαθούνα. Δηλαδή να το πάρεις και να κοιμίζεις εκεί το μωρό τον πρώτο καιρό, μέσα και έξω από το σπίτι. Αν έχεις σπίτι μεγάλο, τότε θα σε βολέψει γιατί θα μπορείς να μετακινείς το μωρό άνετα από δωμάτιο σε δωμάτιο. Αν μένεις σε διαμέρισμα, θα έλεγα όχι. Δανείσου ή πάρε καλαθούνα ή λίκνο, και για καροτσάκι επέλεξε ένα που να είναι κατάλληλο για νεογέννητα ή έχει καθισματάκι αυτοκινήτου που εφάπτεται πάνω στο σασί του καροτσιού. Αυτά τα καροτσάκια όμως είναι συνήθως τα πιο βαριά και δύσχρηστα στις μετακινήσεις. Όλα εξαρτούνται από τη χρήση που θα κάνεις, και αυτό δεν το ξέρεις από τώρα. Βασικός κανόνας πάρε όσο λιγότερα γίνεται πριν έρθει το μωρό, δανείσου από φίλους όσο περισσότερα μπορείς και μην δώσεις παραπάνω από 50 ευρώ σε τίποτα αν δεν είσαι 100% σίγουρη ότι θα ταιριάζουν σε σένα και στο μωρό σου. Π.χ. ο μάρσιππος που ανέφερε μια κοπέλα παραπάνω είναι βολικός αν το μωρό δέχεται να μπει μέσα χωρίς να κλαίει, αν δεν είναι πολύ βαρύ, αν η μέση σου αντέχει κ.λπ. Άλλες μανούλες τις βολεύει πάρα πολύ και άλλες καθόλου.

Τα καλύτερα ρούχα για νεογέννητο είναι τα άσπρα. Καθαρίζονται πιο εύκολα, συνδιάζονται άνετα με όλα και (λένε οι γνώστες της χρωματοθεραπείας) διατηρούν τα μωρά ήρεμα.

Για παραμυθάκια είναι πολύ νωρίς. Σε κανένα χρόνο και αν... Από την άλλη και να το αγοράσεις τώρα, δεν πρόκειται να μπαγιατέψει. Εγώ πάντως θα σου έλεγα να πάρεις καλύτερα κανένα CD με παιδικά τραγουδάκια.

Το μωρό δεν το νοιάζει αν θα έχετε κουρτίνες ή όχι. Aντιθέτως στην αρχή τις κουρτίνες θα τις έχετε συνέχεια τραβηγμένες γιατί τα μωρά θέλουν φως (λόγω ίκτερου).
Ο χρήστης Σοφία είπε…
Τα πλάνα τοκετού είναι η μεγαλύτερη χαζομάρα που έχει εφευρευθεί ποτέ. Το καλύτερο πλάνο τοκετού είναι να έχεις ένα καλό γυναικολόγο, όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά, και τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού και όλα. Σημειωτέον ότι τα πλάνα τοκετού τα χρησιμοποιούν κατά κόρον στην Αγγλία, όπου δεν σε ξεγεννάει γυναικολόγος(τυχαίο? δε νομίζω). Το πλάνο είναι για τις μαίες, τις κάνει να αισθάνονται ότι δεν αναλαμβάνουν μόνες τους όλες τις ευθύνες. Εγώ δεν είχα κάνει πλάνο. Και να το είχα κάνει, θα το είχα πετάξει. Αυτή τη στιγμή είναι έγκυος στην Αγγλία μια φίλη μου που η ίδια είναι γιατρός. Ούτε αυτή θα κάνει πλάνο. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις πού το πάω ;-)

Μακριά από χαζοσάιτ τύπου πάρεντς - για κάθε σωστή κουβέντα που θα ακούσεις, θα φορτωθείς 9 βλακείες.
Ο χρήστης Σοφία είπε…
Ένα ένα τα θυμάμαι και τα σχολιάζω. Τις κινήσεις του μωρού να τις μετράς. Είναι το μόνο σημαντικό. Δεν είναι ανάγκη να πάρεις αριθμητήριο, αλλά να έχεις συναίσθηση αν το ακούς τακτικά, περισσότερο ή λιγότερο ή διαφορετικά απ' ό,τι συνήθως. Η βαλίτσα του μαιευτηρίου φτιάχνεται οποιαδήποτε στιγμή. Ειδικά αν γεννήσεις σε κάποιο από τα μεγάλα μαιευτήρια της Αθήνας ή σε κλινική επαρχιακής πόλης, μπορείς να πας και χωρίς βαλίτσα. Πολλά από τα σάιτ και τα βιβλία που διαβάζεις είναι μεταφρασμένα από τα αγγλικά. Στην Αγγλία όταν γεννάς σε δημόσιο νοσοκομείο, όπως κάνει η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, είναι σημαντικό να έχεις έτοιμη από νωρίς τη βαλίτσα σου γιατί το νοσοκομείο δεν σου προσφέρει καμία παροχή: πρέπει να έχεις μαζί ζιπουνάκια για το νεογέννητο, γάλα σκόνη για την περίπτωση που δεν μπορέσει να θηλάσει, διχτάκια για σένα κ.λπ. Στην Ελλάδα αυτά είναι στάνταρ παροχές στα ιδιωτικά μαιευτήρια, ίσως και στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτά που θα χρειαστείς είναι τα καλλυντικά σου και τις παντόφλες σου και καμιά έξτρα πετσέτα, τα οποία ακόμα κι αν δεν έχεις φτιάξει τη βαλίτσα σου από πριν μπορεί κάποιος να πάει να στα φέρει από το σπίτι. Οπότε βασικά μην ψαρώνεις!!
Ο χρήστης Owl Mommy Βέρα είπε…
Κι εγώ τώρα το ανακάλυψα το εδώ! Μπράβο βρε παιδιά, με όλο το καλό του κόσμου να έρθει το τουριστάκι σας!
Και μην ανησυχείς..ναι θα γίνει πιο μεγάλη η κοιλιά..πώς αλλιώς θα χωρέσει το θησαυρό που έχει μέσα;
Ότι χρειαστείς και απορίες έχεις (αν θες λίστα για πράγματα/αγορές κτλ) είμαι στη διάθεση σου! Στείλε μου mail τρελούλα!
Φιλιά!
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
magda μακάρι, να είναι το παιδάκι μας χαρούμενο και να μεγαλώσει καλά!
Λίγο ύπνο θέλω, τόσο δα, αλλά μπρούμυτα!!!!
Το κάθισμα αυτοκινήτου δεν το συζητάμε καν, θα το πάρουμε οπωσδήποτε, όλα τα υπόλοιπα είναι που μας μπερδεύουν!!
Πολλά φιλάκια κι από μας!!

Σοφία το σπίτι δεν είναι μεγάλο, οπότε θέλει σκέψη τι θα πάρουμε! Επίσης είναι μονοκατοικία, άρα μας βλέπουν απ' έξω, άρα τουλάχιστον την ώρα του θηλασμού, δε θα με χάλαγαν οι κουρτίνες!!! Πριν γεννήσω εννοείται ότι θα πάρουμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα!
Όσο για τα υπόλοιπα, στα site αυτά δε δίνω καμία σημασία, τα χαζεύω λιγάκι γιατί έχει πλάκα η παρομοίωση του μωρού με φρούτα και λαχανικά!! Κατά τα άλλα, ούτε βιβλία δεν έχω αγοράσει, πολλές πληροφορίες και πολύ άγχος προσθέτουν όλα αυτά!
Τις κινήσεις του μωρού τις παρακολουθώ, αλλά μου φαίνεται πολύ αγχωτικό να κάθομαι μια ώρα ξάπλα, δύο-τρεις φορές τη μέρα, για να μετρήσω κλωτσιές την ώρα! Όσο κινείται στα πλαίσια που με έχει συνηθίσει δεν αγχώνομαι!
Για τα πράγματα που θα χρειαστώ, το μαιευτήριο που θα γεννήσω έχει οδηγίες, οπότε ούτε αυτό είναι άγχος...
Όσο για το πλάνο, μου είχε φανεί κι εμένα αρκετά έξω από μας!
Πολλά φιλιά!

Γεια σου Μαμά Κουκουβάγια Βέρα!! Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές! Η κοιλιά, θα γίνει τεράστια είμαι σίγουρη!! Απλώς αλλιώς να το φαντάζεσαι, καταλαβαίνεις, ξέρεις, κι αλλιώς να σου συμβαίνει!! Έχει πάντως κι αυτό την πλάκα του!!
Σ'ευχαριστώ πολύ για τη διάθεση να βοηθήσεις! Αν χρειαστώ κάτι, δε θα το πολυσκεφτώ!! :P

Σας ευχαριστούμε πολύ πολύ όλους για τις ευχές, τις συμβουλές, τη βοήθεια!
Πολλά φιλάκια!
Ο χρήστης mamma είπε…
Το μόνο καρότσι που χρειαστήκαμε εμείς ήταν ένα καρότσι με πλάτη που οριζοντιώνεται εντελώς (απαραίτητο για νεογνά) τύπου ομπρέλα (κλείνει εύκολα με ένα χέρι και πιάνει ελάχιστο χώρο). Σε αυτό κοίμιζα τα δύο παιδιά όταν βγαίναμε εκτός σπιτιού.

Στον μεγάλο είχα αγοράσει ένα μάρσιπο εμπορίου επώνυμης μάρκας (chicco). Μου διέλυσε τη μέση (είχα ήδη δισκοπάθεια) και τον χρησιμοποίησα ελάχιστα.
Στον μικρό το έψαξα πολύ. Από το μαιευτήριο κιόλας φορούσα το μωράκι μου με σλινγκ όλη την ώρα. Στο σλινγκ το θήλαζα 10 μήνες, το κρατούσα μετά από κάθε γεύμα 1~2 ώρες σε όρθια στάση λόγω έντονης παλινδρόμησης, το κοίμιζα, το παρηγορούσα όταν είχε κολικούς, το πήγαινα βόλτες (και έβλεπε τα πάντα από το ύψος το δικό μου και όχι ξαπλωμένο ανάσκελα σε ένα καρότσι να ταρακουνιέται σε κάθε λακούβα και να βλέπει μόνο την κουκούλα του καροτσιού, τον ουρανό και τις στέγες των σπιτιών).

Ο μπαμπάς του δεν βολεύτηκε πολύ το σλινγκ και χρησιμοποιούσε αποκλειστικά το μάρσιπο (επίσης χειροποίητος). Ειδικά τις δύο βδομάδες που περάσαμε στο ΠΑΙΔΩΝ όταν το μωρό ήταν 10 μηνών, χωρίς το σλινγκ δεν θα άντεχα να το κρατάω αγκαλιά τόσες ατελείωτες ώρες.


Επίσης ψώνιζα συχνά στο σούπερ μάρκετ μόνη με τα δύο παιδιά, το ένα στο σλίνγκ και το άλλο από το χέρι. Γενικά έχουμε κάνει τα πάντα χωρίς κανέναν περιορισμό στις κινήσεις κάτι που με το καρότσι ούτε να το σκέφτεσαι.

Καλή συνέχεια και εύχομαι να γεννήσεις με έναν πόνο. Φιλιά.
Ο χρήστης Σοφία είπε…
Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις τι θα σε βολέψει και ούτε μπορείς να βασιστείς στο τι βόλεψε άλλους γιατί αυτό που καθορίζει τι θα σου χρειαστεί είναι η χρήση που θα κάνεις. Π.χ. για καρότσι αυτά που πρέπει να σκεφτείς είναι: πόσο συχνά θα το χρησιμοποιείς; Σε τι δρόμους; Πού θα το αποθηκεύεις; Πόσο συχνά θα το μεταφέρεις με αυτοκίνητο; Τι μέγεθος πορτ μπαγκάζ έχεις; Χρειάζεσαι κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό π.χ. αν κάνεις συχνά αεροπορικά ταξίδια μόνη σου - να κλείνει και να ανοίγει με το ένα χέρι, αν κάνεις συχνά ψώνια με το καρότσια - να έχει μεγάλο καλάθι, αν το ανεβοκατεβάζεις σε σκάλες - να είναι ελαφρύ κ.ο.κ.
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
Τελικά μεγάλο ζόρι το καρότσι κορίτσια!!! :)
Ο χρήστης Tina είπε…
Όχι μόνο δύσκολο να αποφασίσεις ποιο καρότσι να πάρεις, αλλά μετά από 6 μήνες παίρνεις και δεύτερο (συνήθως όμως τότε ξέρεις τι ψάχνεις) χαχα
Ο χρήστης DaNaH είπε…
Εμένα πάλι τίποτα δεν με απασχολούσε από την αρχή της εγκυμοσύνης μου παρά η γέννα την οποία σκεφτόμουν διαρκώς και έτρεμα! Ενδόμυχα ευχόμουν να κάνω καισαρική γιατί δεν αντέχω καθόλου τους πόνους, και όταν τελικά πήγα στην κλινική και μου είπε ο γιατρός μου ότι θα κάνω καισαρική το πόσο ανακουφίστηκα δεν λέγεται!

Όσο για πλάνο τοκετού ούτε ξέρω τι είναι! Μαθήματα με μαία μου έλεγε η μαμά μου να κάνω, αλλά το θεώρησα εντελώς περιττό και καλά έκανα γιατί όλες οι μαίες στην κλινική ήταν εξυπηρετικότατες, σου έδειχναν στάσεις για τον θηλασμό και απαντούσαν σε κάθε απορία.

Κοιλιά ευτυχώς εγώ δεν είχα μεγάλη. Μετά τον 6ο μήνα άρχισε να φαίνεται κάπως ότι είμαι έγκυος και μπορούσα μέχρι τον 7ο να κοιμάμαι μπρούμυτα με μια ελαφριά κλίση προς το πλάι.

Ρούχα πολλά για το μωρό δεν είχα πάρει από νωρίς. Λίγο πριν γεννήσω πήρα αυτά που θα μας χρειάζονταν άμεσα. Μην τρελαίνεσαι!

Ακόμα και την λίστα που μου έδωσαν από το ιατρείο με τα πράγματα που χρειάζεται να έχω μαζί μου στην κλινική, ζήτημα αν χρησιμοποίησα τα μισά! Τη βαλίτσα την είχα έτοιμη βέβαια ένα μήνα πριν την ημερομηνία που μου είχαν δώσει για να είμαι ήσυχη. Το σημαντικό για μένα είναι να μην ξεχάσεις τη φωτογραφική σου, 2-3 νυχτικές και αλλαξιές και κάτι να διαβάζεις (εγώ είχα πάρει Μίκυ Μάους χεχε, κάτι ανάλαφρο). Σερβιέτες λοχίας είχα αγοράσει, αλλά πρόσφερε η κλινική δικές της, επομένως τις δικές μου της χρησιμοποίησα όταν γύρισα σπίτι. 1-2 σουτιέν θηλασμού θα χρειαστείς και 1-2 σουτιέν ύπνου που είναι χρήσιμα όταν θηλάζεις. Α και παντόφλες που να μη γλιστράνε γιατί στο μπάνιο θα πέφτουν συχνά νερά και θα καθαρίζουν. Αυτά πιστεύω είναι τα βασικά. :)
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
Tina, όπου να 'ναι παραλαμβάνω το καρότσι! Λες να καταλήξω να παίρνω κι άλλο; Μη μου λες τέτοια!! Χαχα!!

DaNaH εγώ πάλι δε θέλω καθόλου να κάνω καισαρική. Δεν έχω κάνει ποτέ κανενός είδους επέμβαση και με αγχώνει η ιδέα! Για την ώρα πάντως πάμε για φυσιολογικό...
Μαθήματα και τέτοια ούτε εγώ πρόκειται να κάνω, νομίζω ότι εκείνη την ώρα ξεχνάς τα πάντα έτσι κι αλλιώς! :) Ελπίζω βέβαια να καταφέρω να θηλάσω...
Κοιλιά δεν ξέρω αν έχω μεγάλη, νομίζω ότι δεν είναι τόσο όσο μου φαίνεται εμένα, αλλά άρχισε πολύ νωρίς να με ενοχλεί στον ύπνο. Περίπου τον 5ο μήνα το ξέχασα το μπρούμυτα! :(
Ρούχα ούτε εγώ έχω πάρει, αλλά θα πάρω μερικά βασικά, έτσι για να ευχαριστηθώ τη διαδικασία!
Όσο για τα πράγματα που θα χρειαστώ, το μαιευτήριο έχει λίστα οπότε κανένα άγχος και από κει! Και εννοείται η φωτογραφική θα μπει πρώτη πρώτη στην τσάντα!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παλιές φωτογραφίες....

Μια νέα πρόκληση

Τρέξιμο; Ποια ; Εγώ; Εγώ;