32η εβδομάδα!! Etsy!!

Το νέο κόλλημα, μεγαλύτερο από το pinterest, είναι το Etsy.
Το ήξερα εδώ και αρκετό καιρό, αλλά το γνώρισα μόλις πρόσφατα! Κάναμε μάλιστα και τις πρώτες μας αγορές, με μεγάλη επιτυχία!
Ανάμεσα στα πραγματάκια που αγοράσαμε, ήταν και το δεύτερο "δωράκι" για το τρελοτουριστάκι μας, που σε λίγο καιρό θα είναι εδώ! Ένα πολύ όμορφο σκουφάκι! Για την ώρα περιμένει στη ντουλάπα, αλλά ανυπομονώ να το δω στο μικροσκοπικό κεφαλάκι του ζουζουνιού μας!
Και επειδή ο διαθέσιμος χρόνος μου είναι απεριόριστος, έχω κάνει μια τεράστια λίστα από "αγαπημένα" αντικείμενα, τα περισσότερα, τι έκπληξη!, για το μωράκι μας! Για την ώρα αντιστέκομαι και δεν τα έχω αγοράσει όλα, αλλά πόσο ακόμα να κρατηθώ; Θέλετε να σας δείξω μερικά; Και να μη θέλετε, εγώ θα σας δείξω! Μαζί και το σκουφάκι μας!
1. Το σκουφάκι που πήραμε για τη ζουζούνα μας! Το έφτιαξε η Crystal Johnson του Beansknots
2. Κρεμάστρα για το παιδικό δωμάτιο από τη Wanda του MapleShadeKids
3. Παιδικό καδράκι από το HappyNurseryArt
4. Αυτοκόλλητα για μηνιαία φωτογράφηση του μωρού από τη Dee του LittleBabyBumblebee
5. Κουκλοθέατρο για τα δάχτυλα από την Andi του crochandi
6. Καλάθι για τα πράγματα του μωρού της Karen-BaffinBags του BaffinBags
Τα αυτοκόλλητα δε θα τα αγοράσω εννοείται, έφτιαξα δικά μου, με τους μήνες στα ελληνικά, γιατί πολύ μου άρεσε η ιδέα να βγάζω το μωρό μου φωτογραφία κάθε που αλλάζει μήνα! Πολύ όμορφες ιδέες θα βρείτε στο Live Snap Love.
Την ανάρτηση ξεκίνησα να τη γράφω χτες, Παρασκευή. Σήμερα Σάββατο πήγαμε να χαζέψουμε καρότσια και κούνιες, και φυσικά δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό να πάρω κάτι ακόμα για το μωράκι μας, φορμάκια! Περιορίστηκα στα 3 όμως!! :) Επίσης άρχισαν να ξεμπερδεύονται τα πράγματα στην περίπτωση του καροτσιού, είμαστε πλέον αρκετά κοντά στην επιλογή μας! Η κούνια όμως ακόμα αποτελεί "πρόβλημα" προς λύση! Χωράει άραγε στο δωμάτιό μας και ταυτόχρονα να μπορούμε να προσεγγίσουμε το κρεβάτι γύρω γύρω; Χμμμμ!! Απαιτείται σοβαρό και λεπτομερές μέτρημα χώρου! Επίσης θα χρειαστούμε ντουλάπα, συρταριέρα κλπ! Το δωμάτιο που προορίζεται για παιδικό είναι τελείως άδειο! Από τη μια καλό, γιατί θα το φτιάξουμε χωροταξικά όπως θέλουμε, από την άλλη κακό γιατί μαζεύονται πολλά και αγχώνομαι! Αλλά ο τρελοτουρίστας παραμένει ψύχραιμος ευτυχώς και με ηρεμεί κι εμένα!
Διανύοντας την 32η εβδομάδα πια, το μωρό έχει πάρει θέση, την οποία ελπίζω να διατηρήσει μέχρι τέλους! Οι κλωτσιές που τρώω δε, δεν περιγράφονται! Η κοιλιά μου και τα πλευρά μου έχουν γίνει κάτι σαν ταμπούρλο! :) Δε βαριέσαι! Τι έμεινε; 2 ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ μήνες!! Χαχα!!! Βοήθειά μας!! :D
Για το γάτο μου έχω καιρό να σας πω...Είναι άρρωστος ο γλυκός μου, στα 19 του και μετά από 4 εγκεφαλικά είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά ευτυχώς το παλεύει και το κυριότερο δεν πονάει. Οπότε ελπίζουμε ότι σιγά σιγά μπορεί και να βελτιωθεί η κατάσταση!

Καλή εβδομάδα σε όλους!
Τρελοτουρίστρια

Σχόλια

Ο χρήστης DaNaH είπε…
Ωραία πραγματάκια! Θα πάθεις τέτοια τρέλα με το μωρό που όχι κάθε που αλλάζει μήνα, κάθε μέρα θα το βγάζεις φωτογραφίες! Εμάς κοντεύει τους 3 μήνες και δεν υπάρχει μέρα από τότε που γεννήθηκε που να μην την έχουμε τραβήξει! Χεχε!

Έχω δε δύο βιβλία (θα σου τα δείξω σε φωτογραφία) που είναι για να κολλάς φωτογραφίες από τις σημαντικότερες στιγμές του πρώτου έτους του μωρού σου (το ένα το πήρα εγώ, το άλλο μου το έκαναν δώρο) που έχει μια σελίδα που λέει να βάλεις την παλάμη και την πατουσίτσα του μωρού με δαχτυλομπογιά. Δεν ήξερα τι είναι, και χθες πέτυχα αυτόν που έχει το βιβλιοπωλείο στη γειτονιά μου στο σούπερ μάρκετ και τον ρώτησα. Είπε είναι μπογιά που φεύγει εύκολα, με λίγο νεράκι και θα πάω να πάρω με την πρώτη ευκαιρία (ίσως αύριο αν τα καταφέρω). Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλή ιδέα πέραν της σελίδας του βιβλίου να πάρω ένα χαρτόνι και να βάζω την παλάμη και την πατουσίτσα της πώς μεγαλώνει μήνα με τον μήνα! :)

Ελπίζω τη γάτα να μην την έχεις μέσα στο σπίτι, τώρα που είσαι έγκυος δεν κάνει!

Όσο για τα φορμάκια, φρόντισε να πάρεις κι άλλα χρώματα εκτός από ροζ, γιατί σε λίγο καιρό θα γεμίσεις με τόσα ροζ που θα αναζητάς και κανένα άλλο χρωματάκι. Κάτι σε κιτρινάκι είναι ωραία, αλλά μπορείς φυσικά να βάλεις κι άλλα χρώματα! ;)

Άντε με το καλό και πάλι!! :)
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
αυτή ειναι η λατρεμένη περιοδος όπου μπορεί να κοιμάσαι, να ψωνίζεις, να κάνεις σχέδια!! επωφελήσου!! :D

η μεγάλη ηλικία του γατούλη, ειναι παρηγορητική από μόνη της.. αυτή και το ότι δεν πονάει..
σε νιώθει όμως διπλα του, κοντά του κι αυτό ειναι μεγάλη ανακούφιση..

όσο για το θέμα της εγκυμοσύνης και της γάτας που αναφέρει η Δανάη, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα!
ίσως ίσχυε παλιότερα, ως προς το τοξόπλασμα δηλαδή, όμως σήμερα δνε υπάρχει πλέον φοβος.
τα σουβλάκια και τις σαλάτες που τρως έξω, θα πρεπει να φοβάσαι περισσότερο, μιας και από αυτά κολλάς τοξόπλασμα.
το ειχα ψάξει πολύ, γι αυτο το ξέρω :)

με το καλό, εύχομαι και γω :)
φιλιά!

Ο χρήστης tzemina είπε…
antonitsa, iparxei kai i ekdoxi tou na min xrisimpopoiiseis kounia. i maria modessori stirize oti einai kalitero to paidi na koimatai se stroma pou vrisketai sto patoma kai oxi se kounia- esi tha itheles na koimasasi se ena krevati poli mikro pou trigiro iparxoun kagkela?. giauto proteinei anti gia kounia na pareis ena paidiko krevati opou koveis ta podia kai to akoumpas sto patoma. agorazeis apla ena poli kalo stroma. se periptosi poli angxomenon gonion, proteinei ena paplomataki dipla sto krevati. epeidi i modessori stirizei poli tin autonomia kai aneksartisia tou paidiou apo tin proti stigmi pou tha genithei, stirizei kai auti tin ekdoxi gia ton ipno. oso gia tis protes 40 meres, ena likno dipla sto krevati i mia kalathouna einai arketi!

*den ksero an voithisa i oxi, oti xreiazesai gia to mpempaki sou pes mou!!!
Ο χρήστης zoyzoy είπε…
Πολύ όμορφα τα "ψώνια" σου και με άποψη πιστεύω.
Ειδικά το σκουφάκι είναι τρέλα δεν θ'αργήσει να το φορέσει και το τρελοτουριστάκι και να μας το βγάλεις φωτό να το δούμε όταν θα'ρθει η ώρα:))
Αυτό που πιστεύω θα σε βοηθήσει για τους πρώτους μήνες είναι η αλαξιέρα που θ'αλλάζεις το μωρό και μέσα θα'χει όλα του τα ρουχαλάκια και προικιά κοντά σου.

Το σίγουρο είναι ότι θα'ναι χαρούμενο και ευτυχισμένο μωρό γιατί έχει δυό υπέροχους γονείς που ανυπομονούν να το χαρούν στα αγκαλιάσματα και τα φιλιά!

Με το καλό λοιπόν να'ρθει μ'ενα πόνο να σας κάνει 3σευτυχισμένους!

Πολλά φιλιά θαλασσινά!
Ο χρήστης Hfaistiwnas είπε…
Μην πάρεις πολλά ρούχα, θα σου τα φέρουν οι συγγενείς! χαχαχα!
Ο χρήστης mamma είπε…
το σκουφί είναι απλά ΤΕΛΕΙΟ! Με το καλό το μωράκι σας.

υγ. του έχω στείλει κι ένα μαιλ :)
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
DaNaH, είμαι σίγουρη ότι τη φωτογραφική δε πρόκειται να την αφήσω από το χέρι! Μόνο την ώρα του ύπνου!!
Τα βιβλία που μου έστειλες είναι πολύ ωραία, θα τα έχω υπόψιν! Και η ιδέα με τη δαχτυλομπογιά ακούγεται σούπερ! :D
Σχετικά με το γάτο, μάλλον αναφέρεσαι στο τοξόπλασμα. Όπως λέει και η Μαριλένα στο σχόλιό της, πιο επικίνδυνα είναι τα όχι καλά ψημένα κρέατα και τα όχι καλά πλυμένα πράσινα (ωμά) λαχανικά. Οι γάτες είναι απίστευτα παρεξηγημένες (και) σε αυτό!
Φορμάκια, εννοείται ότι πήρα ουδέτερα χρώματα! Άλλωστε ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την εμμονή τα κοριτσάκια να φοράνε ροζ και τα αγοράκια γαλάζια!
Ευχαριστώ και πάλι για τις ευχές! Φιλιά στο ζουζούνι σας!

Μαριλένα τη μισή μέρα την περνάω στο κρεβάτι! Ειδικά τον τελευταίο μήνα που έχω "βαρύνει" αρκετά και πονάω επίσης αρκετά στα ισχία, κάνω τα απολύτως απαραίτητα!
Ο γατούλης δυστυχώς δε με βλέπει πολύ συχνά, τον έχει κρατήσει ο πατέρας μου, σιγά μην τον άφηνε να φύγει! Καλύτερα όμως, γιατί σε αυτή την ηλικία (και κατάσταση πλέον) η αλλαγή περιβάλλοντος μάλλον κακό θα του έκανε...Τον έχει πάντως στα όπα όπα ο πατέρας μου!!! Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι δεν πονάει!
Για το τοξόπλασμα έχεις δίκιο, άλλωστε και η γιατρός μου μου το πρώτο τρίμηνο μου είχε απαγορέψει να τρώω όχι καλά μαγειρεμένο κρέας και πράσινα λαχανικά εκτός σπιτιού!
Ευχαριστώ πολύ κι εσένα, να χαίρεστε κι εσείς το μωράκι σας! Φιλιά πολλά!!

tzemina μου, παρ'ότι είναι όντως "κάπως" το κρεβάτι με τα κάγκελα μου φαίνεται μεγάλη ταλαιπωρία για τη μέση των γονιών να σκύβουν τόσο χαμηλά για να σηκώσουν το παιδί. Το λίκνο το έχω σκεφτεί κι εγώ, λόγω μεγέθους, αλλά η περιορισμένη διάρκεια χρήσης του με έκανε να το αποκλείσω...Αν όλα πάνε καλά με το θηλασμό, φαντάζομαι ότι θα θέλω το μωρό να κοιμάται δίπλα μου για πολύ περισσότερο από 40 μέρες. :D Βέβαια, είναι και το πρώτο μας μωράκι, και όλα μας φαίνονται περίπλοκα!!
Αν χρειαστώ κάτι, θα σου στείλω! Ευχαριστώ!!! Φιλιά πολλά!!!

zoyzoy, ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια! Θέλαμε πολύ ένα μωράκι, ήρθε χωρίς να ταλαιπωρηθούμε, η εγκυμοσύνη δε μας κούρασε καθόλου και τώρα αρχίζουμε να ανυπομονούμε να το γεμίσουμε αγκαλιές και φιλιά που λες κι εσύ!
Και πού να το 'βλεπες από κοντά το σκουφί! Σκέτη γλύκα!!
Ένα έπιπλο για τα ρουχαλάκια του θα χρειαστούμε οπωσδήποτε! Το δωμάτιο που προορίζεται για παιδικό είναι τελείως άδειο, οπότε...
Φιλιά πολλά!!

Hfaistiwna, το ίδιο ακριβώς μας είπε και μια πωλήτρια σε κατάστημα βρεφικών! Να "εκμεταλλευτούμε" συγγενείς και φίλους!!! Χαχαχα!! Κάτι όμως έπρεπε να πάρω κι εγώ, θα έσκαγα!!!

mamma, τέλειο όντως το σκουφί! Και από κοντά ακόμα καλύτερο! Ευχαριστούμε!! :)
Το έχω δει το e-mail, το διαβάσαμε και οι δύο, διαλέξαμε μάλιστα και μάρσιπους, θα τους παραγγείλουμε τις επόμενες μέρες. Και μου έγραφες και πράγματα που δεν είχα καν σκεφτεί! :D Η γαϊδούρα όμως ξέχασα τελείως να σου απαντήσω!! Θα απαντήσω, αύριο μεθαύριο οπωσδήποτε!!!! :)
Ο χρήστης mamma είπε…
μου απάντησες με το σχόλιό σου, απλά ήθελα να βεβαιωθώ πως διαβάζεις τα μαιλ σου.

καληνύχτα και στους τρεις σας :)
Ο χρήστης DaNaH είπε…
Μάρσιπο μου έδωσαν κι εμένα, ένα πολύ καλό της chicco, αλλά δεν έτυχε να το χρησιμοποιήσω ούτε μια φορά ως τώρα! Θα σε συμβούλευα να μη βιαστείς να παραγγείλεις.
Ο χρήστης donkey and the carrot είπε…
όντως είναι κόλλημα το Etsy! Ευχαριστήσου τον καιρό που έχεις το μικρουλινάκι μέσα σου....!
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
Καλημέρα mamma!! Άσε, έχω αρχίσει να ξεχνάω!! :) Φιλιά και από τους τρεις μας!!! Χιχι!!

DaNaH νομίζω ότι εδώ που μένω πιο πολύ θα χρησιμοποιήσω μάρσιπο ή sling παρά καρότσι!! Θα δούμε!

donkey and the carrot τρελό κόλλημα! Το μωράκι έχει βολέψει το πόδι του στα πλευρά μου, οπότε με ταλαιπωρεί λιγάκι, αλλά γουστάρω τρελά!!! :D

Φιλάκιααααααααα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παλιές φωτογραφίες....

Μια νέα πρόκληση

Τρέξιμο; Ποια ; Εγώ; Εγώ;