Τι λέμε;

Πριν λίγες μέρες, η @yolnotaken του ιστολογίου (Not) Just Mums έγραψε ένα τουιτ το οποίο έκανα ριτουίτ, σχετικά με το μικρό Jay. Ξέρετε, το παιδάκι από τη Σκωτία, που αγαπάει πολύ το Σαμαρά.
Με αφορμή αυτό το ριτουίτ, αναρρωτηθήκαμε με τον τρελοτουρίστα τι θα λέγαμε στο παιδί μας, αν στην παιδική χαρά (ή οπουδήποτε αλλού) ερχόταν ένα παιδάκι με σύνδρομο Down.
Θεωρώντας ως δεδομένο ότι δε θα απομακρύναμε το παιδί μας, εκτός βέβαια αν το άλλο παιδί γινόταν βίαιο, κάτι που θα κάναμε με οποιοδήποτε παιδί, τι θα μπορούσαμε ή θα έπρεπε να πούμε;
Το καλύτερο που μας ήρθε στο μυαλό είναι ότι το παιδάκι αυτό είναι διαφορετικό. Δεν είναι καλύτερο, ούτε χειρότερο, απλά διαφορετικό.
Εσείς τι θα λέγατε στο παιδί σας; Το έχετε σκεφτεί;

Το σύνδρομο Down (ή Τρισωμία 21), όπως όλοι (;) ξέρουμε πια, είναι μια χρωμοσωμική ανωμαλία. Δεν είναι ασθένεια, δεν κληρονομείται και φυσικά δε μεταδίδεται. Από το 2006, έχει οριστεί η 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, ως μέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινότητας για το σύνδρομο αυτό.

Και για να το πάω λίγο πιο μακριά... Όλοι έχουν δικαίωμα στην ευτυχία (βίντεο, #DearFutureMom).

Τρελοτουρίστρια

ΥΓ. Αν έχετε twitter ακολουθείστε την @yolnotaken κι αν όχι διαβάστε το blog της. Είναι υπέροχη! 

Σχόλια

Ο χρήστης Hfaistiwnas είπε…
:)
Καλημέρα!
Δεν το έχω σκεφτεί γιατί δεν έχω παιδιά..
Ο χρήστης kat. είπε…
λίγο τραγικό το σχόλιο της!
η κοπέλα έχει παιδί ή ως "δικά μας παιδιά" αναφέρει όλα τα άλλα παιδιά. όπως και να έχει, μάλλον θα έπερε να ντρέπεται.. υπάρχουν παιδιά με σύντρομο ντάουν που είναι επιστήμονες, που έχουν πάρει οσκαρ και που δραστηριοποιούνται σε αυτό που έχουν επιλέξει με απόλυτη επιτυχία..
η συγκεκριμένη τι έχει κάνει;
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
Γεια σου Hfaistiwna!!!!

kat., παρεξήγησες. Το σχόλιο της κοπέλας στο τουίτερ ήταν άκρως ειρωνικό και επικριτικό προς αυτούς που λόγω επικαιρότητας σχολίαζαν πόσο γλυκό και υπέροχο είναι αυτό το παιδάκι (που όντως είναι) και ταυτόχρονα το δικό τους παιδί (γι αυτό και τα εισαγωγικάωστο τουίτ) δε θα το άφηναν καν να πλησιάσει ένα παιδί με (οποιαδήποτε) ιδιαιτερότητα. (Η συγκεκριμένη κοπέλα έχει δύο παιδιά και επειδή παρακολουθώ πολύ καιρό το blog της, είμαι σίγουρη ότι τα μαθαίνει να σέβονται και να αγαπούν την διαφορετικότητα.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παλιές φωτογραφίες....

Μια νέα πρόκληση

Τρέξιμο; Ποια ; Εγώ; Εγώ;