Δε σταματάμε να διαβάζουμε!

Πέρασε πολύς καιρός από την προηγούμενη βιβλιοφαγική ανάρτηση...Κι επείδή δε σταματάμε να διαβάζουμε, ορίστε μερικές προτάσεις μας:

Ο τελευταίος πειρασμός (Νίκος Καζαντζάκης): "...Η λίμνη σήμερα της Γεννησαρέτ σήκωνε χοντρά κύματα, νοτισμένος ο αγέρας, ζεστός, ήρθε κιόλα το χινόπωρο, μύριζε η γης κληματόφυλλο και παραγινωμένο σταφύλι..."

Αν μια νύχτα του χειμώνα ένας ταξιδιώτης (Ίταλο Καλβίνο): "...Είναι κάτι μέρες, όπου το κάθετί που βλέπω, μου φαίνεται φορτισμένο με κάποια ιδιαίτερη σημασία: με μηνύματα που θα δυσκολευόμουν να μεταδώσω σε άλλους, να τα συγκεκριμενοποιήσω, να τα μεταφράσω σε λέξεις, αλλά που για ακριβώς αυτόν το λόγο μου φαίνονται αποφασιστικής σημασίας..."

Λέσχη Σέρλοκ Χόλμς (Graham Moore): "..."Καλωσόρισες Χάρολντ", ακούστηκε μια φωνή πίσω του. Κάπποιος του πείραξε εύθυμα το κυνηγετικό καπέλο που φορούσε στο κεφάλι του. "Καλοσώρισες στο Στρατό των Ατάκτων της Οδού Μπέικερ"..."

Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε (Γιούνας Γιούνασον): "...Ο Άλαν Κάρλσον στεκόταν διστακτικός στο παρτέρι με τους πανσέδες που διέτρεχε τη μεγάλη πλευρά του γηροκομείου. Φορούσε καφετί σακάκι και παντελόνι στο ίδιο χρώμα. Στα πόδια είχε ένα ζευγάρι καφετιές παντόφλες..."

Το τελευταίο τραμ (Θανάσης Καρτερός): "...Από τη θεία Μαρία όμως ξεκινήσαμε, στον Κουτουπρά και στην Αγνή του πήγαμε μέσω Βίλας Βρόμα, να που για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ανήκουμε στη γενιά της φλυαρίας..."

Ιστορία του κόσμου σε 101/2 κεφάλαια (Julian Barnes): "¨...Τους ταράνδους πάντως τους θυμόταν πολύ καλά. Όλα άρχισαν με τους ταράνδους που πετούσαν τα Χριστούγεννα στον αέρα. Ήταν κορίτσι που πίστευε ό,τι κι αν του έλεγαν, οπότε οι τάρανδοι πετούσαν..."

Ο Πίνακας της Φλάνδρας (Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε): "...Ένας σφραγισμένος φάκελος είναι ένα αίνιγμα που κρύβει μέσα του άλλα αινίγματα. Ο συγκεκριμένος ήταν μεγάλος και ογκώδης, από ενισχυμένο χαρτί, με τη σφραγίδα του εργαστηρίου τυπωμένη στην κάτω αριστερή γωνία..."

Η κόκκινη Μασσαλία (Maurice Attia): "...Παρόλο που ο χειμώνας ήταν ήπιος, μας επιφύλαξαν ψυχρή υποδοχή. Στα τέλη του '67, οι φοιτητές δεν εκτιμούσαν και πολύ την αστυνομία. Πάντως όχι περισσότερο από τους Αμερικάνους, όπως μας πληροφόρησαν τα αντιαμερικανικά συνθήματα στους τοίχους του κτιρίου..."

Ο ζωγράφος του Μπελογιάννη (Νίκος Δαββέτας): "...Το μήνυμα της Ντενίς στο κινητό μου με ξάφνιασε ευχάριστα. Τη θυμήθηκα αμέσως αν και είχα να τη δω από την εποχή που και οι δύο δίναμε για το Sorbonne, μελετώντας ώρες ατέλειωτες στο αναγνωστήριο του Γαλλικού Ινστιτούτου..."

Misterioso (Arne Dahl): "...Και μετά εκείνο το αξιοπερίεργο ανατολίτικο τερέτισμα του σαξοφώνου, ένα ανατολίτικο ξεστράτισμα δύο δευτερολέπτων. Και το πιάνο χάνεται, Τώρα απομένουν το σαξόφωνο, το μπάσο και το ντραμς..."

Τρελοτουρίστρια

ΥΓ. Στις 15 Νοέμβρη έχουμε το επόμενο blog party με ελεύθερο θέμα
PS. For our next blog party, on November 15, feel free to linkup whatever you like! It's a no-theme party! :)

Σχόλια

Ο χρήστης Eleni_CraftWithMom είπε…
τι όμορφος τρόπος παρουσίασης!
Τα φιλιά μου!
Από το πάρτι της manamanoulamama!
Ο χρήστης Hfaistiwnas είπε…
Μόνο τον Πίνακα της Φλάνδρας έχω διαβάσει απόαυτά!
Καλημέρα!!!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Η παρουσίαση πολύ καλή! Τα βάζω στη λίστα μου...Κάποια για εμένα και κάποια για δωράκια τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές!
Ο χρήστης Mama Petounia είπε…
Ωραία η λίστα σου!!
όσα από αυτά δεν έχω διαβάσει, θα τα έχω στα υπόψιν!
Ο χρήστης Ψυχολογία Παιδιού είπε…
θα συμφωνήσω με την Ελένη! πολύ ωραίος τρόπος παρουσίασης!! :) (από το link party manamanoulamama)Καλως σε βρηκα. Γιουλη.
Ο χρήστης sundayspoon είπε…
Ωραία παρουσίαση αλλά και πολύ καλή επιλογή βιβλίων! Ο Καλβίνο μου αρέσει πολύ! :-)
Φιλιά!
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
Ευχαριστώ Ελένη! Δεν είμαι καλή στο να γράφω κριτικές, δεν προλαβαίνω κιόλας, οπότε βρήκα αυτό τον τρόπο!

Hfaistiwna, δεν ήταν κακό βιβλίο ε; Συμπαθητικό!

Eleanna σταθερή αξία τα βιβλία!
Ευχαριστώ!

mama petounia, πολύ χαίρομαι που σου έδωσα ιδέες!

Ψυχολογία Παιδιού ευχαριστώ πολύ! Καλωσήρθες!

sundayspoon ευχαριστώ! Καλβίνο δεν έχω διαβάσει πολύ, αυτό και τι "Αόρατες πόλεις". Αλλά μου άρεσαν και τα δύο πολύ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παλιές φωτογραφίες....

Μια νέα πρόκληση

Τρέξιμο; Ποια ; Εγώ; Εγώ;