Coffee break... and chat #40

Και να που ήρθε και η δική μου σειρά να φιλοξενήσω τον καφέ!
Ποιον καφέ δηλαδή, καφέ δεν έχω αλλά αν θέλετε κανένα ρόφημα, λίγη λουίζα, λίγο τσάι του βουνού και κανένα χαμομήλι στο τσακίρ κέφι κοπιάστε! Ή μάλλον κοπιάστε έτσι κι αλλιώς, φέρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση, μοιραστείτε μαζί μας αγαπημένες σας αναρτήσεις και θυμηθείτε αγαπημένες στιγμές από τα Χριστούγεννα των παιδικών σας χρόνων!

Θα ήθελα να συνοψισω τους κανόνες ή μάλλον τα τιπς:
- Το παιχνίδι αυτό είναι ένα παρτάκι για κουβέντα και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, ακόμα  και αν δεν είναι blogger. Απλά χρησιμοποίησε ένα άλλο social link που θα ήθελες να μοιραστείς μαζι μας.
- Παρακάλω θα θέλαμε να δούμε το σχόλιο σου στη σημερινή ερώτηση. Άλλωστε το σημαντικό στο πάρτυ αυτό είναι να συζητήσουμε και όχι απλά να αφήσουμε ενα λινκ.
- Μπορούμε να σχολιάζουμε τις ιστορίες των υπολοίπων...είναι κουτσομπολίστικο πάρτυ αυτό, θυμάσαι;
- Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τους άλλους. Όμως θα ήταν ευχάριστο να ρίξουμα μια ματιά στα υπόλοιπα blogs...και ποιος ξέρει...μπορεί να βρούμε κάτι να μας αρέσει!
- Εαν θέλεις να φιλοξενήσεις τον καφε στο "σπιτι" σου, απλά στείλε ενα email στο ef.zin.creations@gmail.com
- Τέλος, ένας πίνακας στο pinterest έχει δημιουργηθεί Coffee Break and Chat και όλες οι αναρτήσεις από το πάρτυ θα καρφιτσώνονται εκεί. Εαν το επιθυμείς μπορείς να το ακολουθήσεις.
Και όσον αφορά τη σημερινη ερωτηση....

Σχόλια

Ο χρήστης zina είπε…
Καλημέρα Αντωνία! Καλώς σε βρήκαμε!

Αυτό που θυμαμαι ποιο έντονα είναι οι μυρωδιές από την κουζίνα! τα γλυκά της μητέρας μου και της γιαγιάς μου και φυσικά οι θρυλκές συζυτήσεις που είχαν...του στυλ... όχι έτσι τους κουραμιέδες, άλλο βούτυρο βάλε κτλ.

ανεμελια...αυτό νομίζω τα χαρακτηριζει όλα. και κρίμα που δεν το νοιωθω τόσο έντονα πλέον!
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
Αχ οι μυρωδιές, τίποτα δε σε ταξιδεύει στο παρελθόν καλύτερα από τις μυρωδιές! Το δικό μας σπίτι μύριζε μελομακάρονα και δίπλες!
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
Εγώ θυμάμαι το δέντρο μας μπροστά στη μπαλκονόπορτα πάνω σε ένα σκαμπό για να χωράνε τα δώρα από κάτω, να μυρίζει ολο το σπίτι κανέλλα, να διαβαζω βιβλία ξαπλωμένη στο χαλί κολλητά στο δέντρο, να ψάχνω να βρω που έχουν κρύψει τα δώρα οι γονείς μου (ως συνεργάτη του άι Βασίλη)....
Ο χρήστης lol mommy είπε…
Καλημέρα και απο μένα σε όλη την παρέα δεν πιστεύω να άργησα, Εγώ από τα Χριστούγεννα με θυμάμαι να τρέχω κάθε τρεις και λίγο να κοιτώ κάτω από το δέντρο αν μου έφερε το δώρο ο Αι Βασίλης. ΑΑΑ θυμάμαι και την γιαγιά μου να σκεπάζει με κουβέρτες την ζύμη για τα τσουρέκια και να περιμένουμε να φουσκώσει, τι γλυκά όμορφα χρόνια
Καφές σε νέο σπίτι! Καλώς σε βρήκα Αντωνία μου!
Εγώ θυμάμαι ότι κάθε Χριστούγεννα μου έλεγε η μαμά μου ότι άφηνε ανοιχτή τη μπαλκονόπορτα για να μπει ο Άγιος Βασίλης (γιατί δεν είχαμε τζάκι) και εγώ κοιμόμουν με το φόβο μην δουν ανοιχτή την πόρτα και έρθουν και οι καλικάντζαροι χιχιχι!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Καλησπέρα Αντωνία και καλώς σε βρήκα! Αυτό που θυμάμαι έντονα από τα παιδικά μου Χριστούγεννα είναι οι οικογενειακές μαζώξεις! Τότε που οι "μεγάλοι" κάθονταν στο σαλόνι κι εμείς τα ξαδελφάκια στο παιδικό δωμάτιο παίζαμε επιτραπέζια και τα καινούρια μας παιχνίδια! Μακάρι να καταφέρω κι εγώ να δημιουργήσω τέτοιες όμορφες αναμνήσεις στη δική μου οικογένεια!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γειά σας κορίτσια!
Αντωνία ευχαριστούμε για τον καφέ!
Αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι το δέντρο (που τότε μου φαινόταν τεράστιο) και την αγωνία να πετύχω τον Άι Βασίλη... αλλά δεν τον πέτυχα ποτέ (κλαψ...) χαχαχαααααααα
Ο χρήστης Μαργαρίτα είπε…
Καλησπέρα και από εμένα!
Λόγω του ότι ο μπαμπάς μου ήταν ζαχαροπλάστης, θυμάμαι τα χρόνια που δουλεύαμε στο μαγαζί οικογενειακώς και ξενυχτούσαμε για να βγάλουμε τις παραγγελίες. Τότε γκρίνιαζα... τώρα θυμάμαι την εποχή εκείνη με νοσταλγία!
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
Toula, χαχα!!! Σε φαντάζομαι μα τρέχεις κάθε τρεις και λίγο!!

Κατερίνα καλωσήρθες!! Χαχαχα!!! Άλλοι ξενυχτάνε για το έλκηθρο τον Άι Βασίλη και άλλοι για τους καλικάντζαρους!!!!

Καλωσήρθες Mary!!! Αυτέ τις μαζώξεις κι εγώ τις αναπολώ! Όμορφα ήταν!!

Γεια σου Fashion my own way! Ούτε εγώ τον πέτυχα ποτέ... Ποιος ξέρει, ίσως τον πετύχω τώρα ως μαμά!! :)
Ο χρήστης Ariadne είπε…
Γεια σας κι από εμένα! Τι θυμάμαι πιο πολύ! Ότι το δένδρο μας ήταν τεράστιο και φτιαγμένο από φτερό!Και επάνω είχε μπόλικο πασπαλισμένο άσπρο φελιζόλ για χιόνι κι ότι αγωνιούσαμε να ανοίξουμε τα δώρα μας την Πρωτοχρονιά!
AriadnefromGreece!
Ο χρήστης - spoonstories- είπε…
Ήρθα να πω την καλησπέρα μου και να ευχαριστήσω την Αντωνία για την φιλοξενία! Εγώ ως αναμνήσεις θυμάμαι το σπίτι να λάμπει από καθαριότητα, το τζάκι να καίει στο φουλ...και το σπίτι να είναι γεμάτο μυρωδιές και νοστιμιές από τα χεράκια της μαμάς μου.
Εγώ με τον αδερφό μου στημένοι να βλέπουμε ταινίες Χριστουγεννιάτικες και να περιμένουμε τον μπαμπά να έρθει φορτωμένος με καλούδια...Υπέροχες αναμνήσεις και δυστυχώς όχι πολλές...
Ο χρήστης Thalia Tzellou είπε…
Καλησπέρα κι από μένα. Καλώς σε βρήκα Αντωνία μου. Καφέ δεν πίνω αλλά με ένα χαμομηλάκι θα βολευτώ μια χαρά. Λοιπόν αυτό που θυμάμαι κι εγώ από τα παιδικά μου χρόνια είναι Χριστούγεννα στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού, με απίστευτες μυρωδιές από φαγητά και γλυκά και ατέλειωτο παιχνίδι με την αδελφή μου και τα ξαδελφάκια μου. Φυσικά και το ψάξιμο για τα δώρα του Αγιου Βασίλη. Αξέχαστα χρόνια!!
Ο χρήστης kat. είπε…
και τι δεν θυμάμαι..
πρώτα απ΄όλα το πρωινό κρυο όταν πήγαινα να πω τα κάλαντα με την αδελφή μου. από τις 6 ήμασταν στους δρόμους. δεν είχε ξημερώσει καλά - καλά.. έτσι όμως έβγαινε το σωστό χαρτζιλίκι! μετά τις 2 το μεσημέρι, γυρίζαμε στο σπίτι.
θυμάμαι επίσης τα γιορτινά τραπέζια. 6-7 άτομα το πολύ.. αλλά τόση χαρά, τόση ευτυχία! τόση καλή διάθεση… λες και τότε οι γονείς μας δεν είχαν προβλήματα..
θυμάμαι τις μπλε γυαλινες μπάλες στο δέντρο μας. κάθε χρόνο μετράγαμε απώλειες.. η στεναχώρια μου, δεν λεγόταν..
τα δώρα..
τα μελομακάρονα..
τα μπισκότα της μαμάς που όλο έτρωγα ένα και μόνον στο ένα δεν έμενα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χριστούγεννα στο χωριό, χιόνια, πολλά χιόνια!
κάλαντα στις λίγες γιαγιούλες που έμεναν μόνιμα εκεί και χαιρόταν περισσότερο από εμάς, όταν τα ψάλλαμε...

βασιλόπιττα παραδοσιακή -τραχανόπιττα- από τη γιαγιά και πολλά φλουριά, ένα για κάθε μικρό!
τσιγαρίδες- καβουρμάς από το γουρουνάκι του θείου
μπακλαβάς από την μαμά
γαλακτομπούρεκο από την θεία
σταθερές αξίες!- κάθε χρόνο!
ψωμί και τυρί ψημένο στην ξυλόσομπα από εμάς τα παιδιά

παιχνίδι ατελείωτο με τα ξαδελφάκια και πολλή- πολλή χαρά!!!

ευχαριστούμε, Αντωνία μου, για τον καφέ!
Ο χρήστης Ariadni St. είπε…
Καλώς σας βρηκα, θυμαμαι έντονα τη μυρωδιά απο τα ξύλα να καίγονται στη σόμπα και τη γιαγια μου να ψήνει εκεί μεσα διαφορα καλούδια των ημερων! Καλό Σαββατοκύριακο!
Φιλια :)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλημερα και από εμένα και ευχαριστώ πολύ για το καφεδάκι!

Εγω θυμάμαι το χιονισμένο χωριουδάκι μας και χαιρομουνα που είχαμε σόμπα γιατί φοβόμουνα τον Αί Βασίλη (γενικά άντρες με μούσια) και δεν ήθελα να τον πετύχω.. Χαχα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παλιές φωτογραφίες....

Μια νέα πρόκληση

Τρέξιμο; Ποια ; Εγώ; Εγώ;