Γνωρίζοντας τον κόσμο

Για το postcrossing σας είχα μιλήσει πριν από δύο περίπου χρόνια. Αυτό που δε σας έχω πει, είναι πόσο πολύ αρέσει στη μικρή μας να λαμβάνουμε κάρτες από όλο τον κόσμο, να κοιτάμε τις φωτογραφίες, να διαβάζουμε τα μηνύματα και να μιλάμε για τις χώρες προέλευσης,
Μια μέρα λοιπόν, έλαβα μια κάρτα με ένα υποβρύχιο, από τη Σλοβενία.
Αφού διαβάσαμε το μήνυμα του αποστολέα και ακούσαμε το yellow submarine των beatles αρκετές φορές και διαβάσαμε και για τη χώρα και τη βρήκαμε στο βιβλίο της με τους χάρτες και βρήκαμε και τη σημαία της, μου γεννήθηκε μια ιδέα.
Να κρεμάσουμε στο σαλόνι μας έναν παγκόσμιο άτλαντα, να κολλάμε τις κάρτες που λαμβάνουμε και μέσω διάφορων παιχνιδιών να μαθαίνουμε για τις χώρες από τις οποίες προέρχονται. 
Για να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η δραστηριότητα, έφτιαξα στο κορίτσι μας ένα δικό της λογαριασμό στο postcrossing, να στέλνει και να λαμβάνει τις δικές της κάρτες.
Η πρώτη κάρτα που έλαβε, ήρθε από την πολύ μακρινή Νέα Ζηλανδία και έφερε μαζί της κύματα ενθουσιασμού!
Η ιδέα είχε τεράστια επιτυχία, ασχολούμαστε με το χάρτη καθημερινά: ζωγραφίζουμε τις σημαίες των χωρών, μαθαίνουμε πώς γράφονται τα ονόματά τους, διαβάζουμε γι αυτές είτε στα βιβλία μας ("World Atlas" και "Atlas of the World picture book") είτε στο internet, ζωγραφίζουμε χρωμοσελίδες και φτιάχνουμε παζλ (εντάξει, παζλ δεν έχουμε φτιάξει ακόμα, αλλά είναι στα άμεσα σχέδιά μας).
Φυσικά δεν περιοριζόμαστε στις κάρτες που στέλνουμε και λαμβάνουμε. Σχεδιάσαμε τις πορείες γνωστών θαλασσοπόρων και εξερευνητών (Μαγγελάνου, Βάσκο ντα Γκάμα, Κολόμβου) αλλά και τα ταξίδια του Μουκ από το βιβλίο "Ο γύρος του κόσμου του Μουκ, με ποδήλατο και αυτοκόλλητα", μαθαίνουμε ακόμα και από τραγούδια (το νέο αγαπημένο της μικρής μας είναι η "Αρμίδα" του Καββαδία οπότε κάπως έτσι έμαθε πού βρίσκεται το Περού).

Σχόλια

Ο χρήστης Yianna Panou είπε…
Υπέροχο!!! Σχεδόν μου βάζεις την ιδέα....
Ο χρήστης mpiskotoupoli είπε…
Τέλεια ιδέα,δεν ήξερα το postcrossing!!!Μάλλον θα την υιοθετήσουμε και εμείς την ιδέα,καλό βράδυ!!!
Ο χρήστης Mαρία Γεωργακού είπε…
Τελεια ιδεα.μετα την αλληλογραφια που εκανα μικρη αυτο θα γινει η νεα ασχολια μου με την κορη μου
Ο χρήστης Ελένη B είπε…
Μένω με το στόμα ανοιχτό!!!! και ζητώ λεπτομέρειες!!!!
Είναι από τα πράγματα που με μια ματιά ήταν αρκετή για να με κάνει να θέλω οπωσδήποτε να το κάνω με τα παιδιά!!!!!
Ο χρήστης Unknown είπε…
πραγματικά τέλεια ιδεα!! Θα το κάνουμε και εμείς 😊😊
Ο χρήστης My Little World είπε…
Τι ωραία πράγματα που μαθαίνετε! Πολυ μου άρεσε η ιδέα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παλιές φωτογραφίες....

Μια νέα πρόκληση

Τρέξιμο; Ποια ; Εγώ; Εγώ;