Teriyaki και Ginger
Είναι γνωστό ότι μ'αρέσει να μαγειρεύω και ιδίως όταν ένα πιάτο αρέσει στο κοριτσάκι μου το φτιάχνουμε αρκετά! Στην τελευταία μας εξόρμηση στο νησί μας, είχα εντοπίσει, στο Gourmet του Οκτωβρίου, και εκτελέσει μια συνταγή για καραμελωμένες πατάτες και αφού της άρεσε είπαμε να την επαναλάβουμε και εν Αθήναις. Είπαμε όμως και το συνοδευτικό να έχει και αυτό κάτι το ασιατικό ώστε να γίνει πλήρες το γεύμα. Βρήκα λοιπόν και μια εύκολη συνταγή για κοτόπουλο Teriyaki (στο Asian - One Step at a Time) και να τα αποτελέσματα... Τα υλικά ήταν τα εξής: α. Καραμελωμένες Πατάτες 1 κιλό πατάτες 4 κουτ. της σούπας σάλτσα σόγιας 4 κουτ. της σούπας ξύδι ρυζιού 2 κουτ. της σούπας τζίντζερ σε λεπτές φέτες 4 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη Τσίλι σε σκόνη (αν και στο πρωτότυπο είχε πιπέρι σετσουάν, δυστυχώς δεν βρήκαμε) β. Κοτόπουλο Teriyaki 12 μπουτάκια κοτόπουλο 150 ml σάλτσα σόγιας 150 ml mirin 150 ml sake 3 κουτ. του τσαγιού ζάχαρη άχνη Η διαδικασία απλή και παράλληλη... Χοντροκόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν ενώ την ίδια ώρα σιγοψήνουμε τα μπουτάκια στο γουόκ. Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν τις στραγγίζουμε, και στο τηγάνι που βάζουμε στο ίδιο μάτι σωτάρουμε το ψιλοκομμένο τζίντζερ σε 2 κουταλιές λάδι. (Η συνταγή ελεγε σησαμέλαιο αλλά επειδή δεν μας ενθουσιάζει η έντονή του γεύση προτιμήσαμε κάτι πιο σύνηθες) Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα το τζίντζερ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά και τη ζάχαρη, τα αφήνουμε για ένα λεπτό και πετάμε μέσα και τις πατάτες. Ανακατεύουμε για λίγο και είναι έτοιμες! Την ίδια ώρα το κοτόπουλο πρέπει να έχει ψηθεί, οπότε το βγάζουμε από το γουόκ, στο οποίο θα ετοιμάσουμε τη σάλτσα μας. Χωρις να πετάξουμε το ζουμί που έχει αφήσει το κοτόπουλο προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν και να αποκτήσει η σάλτσα μια παχύρευστη μορφή... Τότε προσθέτουμε το κοτόπουλο και πάλι και το αφήνουμε να σιγοβράσει και να καραμελώσει η σάλτσα γύρω του! Ζεστό ήταν υπέροχο αλλά και την επόμενη μέρα σε ταπεράκι μια χαρά ήταν! Καλό ΣΚ CrazyTourist1 Υ.Γ.1. Σήμερα είχε μεσημεριανό γεύμα στο Αλάτσι, και μέσα στη βδομάδα έχει ριζότο με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί! Να αναμένετε και έτερες γαστρονομικές αναρτήσεις! Υ.Γ.2. Φανούρη μας έφτιαξες το βράδυ! Μαγεία σήμερα! |
Σχόλια
:-)
Περιμένω τη συνταγή για το ριζότο με σπανάκι
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Περιμένουμε και την συνέχεια!!
ΘΑ ΠΑΡΩ ΔΥΟ ΤΡΙΑ
Ενταξει πότε θα μου μαγειρέψετεεεεεε???
Αγαπώ κινέζικααααα!
Όλγα, όποτε ξαναφτιάξω θα ετοιμάσω κι ένα ταπεράκι για σένα και θα ρθεις να το πάρεις!
JM, we've added a paragraph in english so that we can understand what you re eating!
Moukelis, οι πατάτες είναι γλυκές στην αρχή αλλά φεύγοντας σου αφήνουν ένα κάψιμο λόγω του τζίντζερ κυρίως... Αν έχεις ιδίως πάρει και κομματάκι τζίντζερ μαζί..
Φιλιά σε όλους!
CrazyTourist1