Ένα νέο hobby

Πάντα θαύμαζα τους δημιουργικούς ανθρώπους, αυτούς που έχουν φαντασία και ταλέντο να δημιουργούν από το τίποτα. Μια ζωγραφιά, μια κατασκευή, ένα ποίημα, ένα κασκόλ...
Ποτέ δεν ήμουν δυστυχώς ιδιαίτερα δημιουργική. Η αρχή έγινε όταν άρχισα να συμμετέχω στο happy mail και στο Handmade Xmas Cards swap προσπαθώντας να φτιάξω τους δικούς μου φακέλους και τις δικές μου κάρτες αλλά και προσπαθώντας να βρω ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τη μικρή μας τρελοτουρίστρια.
Ήδη από πριν γεννηθεί η κόρη μας, σκεφτόμουν να μάθω να πλέκω. Μου φαινόταν τόσο εξαιρετικά δύσκολο όμως που δεν το αποφάσιζα. Και ήρθε η στιγμή, πριν λίγες μέρες, διανύοντας τον έβδομο μήνα της δεύτερης εγκυμοσύνης μου, που το πήρα απόφαση. Πήρα τις βελόνες μου, ή μάλλον τις βελόνες της μητέρας μου και μια κούκλα νήμα (είχα πάρει νήμα σε διάφορα χρώματα για να παίζουμε με τη μικρή), άνοιξα το youtube, βρήκα ένα βίντεο για απολύτως αρχάριους και άρχισα να πλέκω!
Και ενώ έριχνα πόντους και μάθαινα να ελέγχω νήμα και βελόνες, διαπίστωνα ότι δεν είναι κάτι τόσο πολύ δύσκολο τελικά.. Και έκανα σκέψεις τρελές, για όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που θα έφτιαχνα. Βρήκα κάποιες ιδέες που μου άρεσαν πολύ, παρήγγειλα νήμα και βελόνες (θα σας τα δείξω σε επόμενη ανάρτηση) και βρήκα ένα μικρό, τοσοδούλι project που θα μπορούσα να τελειώσω άμεσα, ώστε και να εξασκηθώ και να νιώσω την ικανοποίηση του να τελειώσω κάτι.
Και τι βρήκα; Ένα εξαιρετικό tutorial για πλεκτές καρδούλες!
Και αφού τέλειωσα την πρώτη καρδούλα, έφτιαξα και δεύτερη και μια τρίτη που μου ζήτησε το κορίτσι μου και θα φτιάξω και άλλη μία που μου έχει παραγγείλει!
Το ξέρω πως απέχουν πολύ από το τέλειο, αλλά είμαι απίστευτα περήφανη που κατάφερα να τις φτιάξω. Ιδίως τη μπλε, που την έφτιαξα χωρίς να παρακολουθώ καθόλου τις οδηγίες κι ας με δυσκόλεψε το χρώμα.

Θα χαρώ πολύ να μοιραστείτε μαζί μου τις σκέψεις, τις συμβουλές, τις ιδέες σας. Ακόμα και να αποθεώσετε το τελέντο μου!

Φιλιά πολλά από το βροχερό Λονδίνο!
Τρελοτουρίστρια

ΥΓ. Εάν είστε μέλη στο ravelry μπορείτε να δείτε τα μεγαλεπήβολα σχέδιά μου στο προφίλ μου.

PS. Since my first pregnancy, 3 years ago, I 've been planning to learn how to knit! But I thought of it as a super difficult thing to do! And suddently, a few days ago, I made the big decision! I grabbed my mother's old needles and some yarn I had stashed and starting to learn how to knit! And a couple of days later, I made a few little hearts for my sweet little girl! They are not perfect, but they are something I made, and I am extremely proud of! You can find the pattern here (and if you are a ravelry member, here is my profile).
This post is linked up at the "Creative Inspirations Linky Party"

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Τρελοτουριστάκι με βάζεις σε πολλές σκέψεις!
Πες μου ότι θα καταφέρουμε να φτιάξουμε και κανά σκουφάκι στα μικρά μας!!
Μου φαίνεται όταν θα βγω σε άδεια θα χρειαστεί κι εγώ κάπως να γεμίζω τον χρόνο μου όσο η μικρή θα είναι στον σταθμό!
Ο χρήστης My Little Cosy World είπε…
Μα τι όμορφα που τα έκανες! Με το καλό να έρθει το νέο μωρακι!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι έχετε πάθει όλες με το πλέξιμο;;; :) Είσαι η πολλοστή που βλέπω να ασχολείται. Οι καρδούλες είναι τέλειες! Μην τις υποτιμάς :)
Με το καλό το τρελοτουριστάκι junior!!!!! Φιλιά!!!
Ασπασία (www.mylovablebaby.com)
Ο χρήστης Memaria είπε…
Ωραίο χόμπι!!
Καλές δημιουργίες!!
Ο χρήστης Ελίνα είπε…
Εγώ θα αποθέωσω το ταλέντο σου! :-)
Ο χρήστης momyof6 είπε…
καλά πλεξίματα!!!
και εγώ στην τελευταία μου εγκυμοσύνη έμαθα

άντε να ετοιμάζεις και μωρουδιακά πλεκτά <3

Ο χρήστης Kalliasweetmama είπε…
Μπράβο σου!!!Ωραίες οι καρδούλες! Κι εγώ το σκέφτομαι χρόνια το βελονάκι αλλά έχω μείνει στη σκέψη....
Ο χρήστης Momma's daily life είπε…
Α όχι! Αρνούμαι! Στο κολλημένο μου μυαλό βελονες=παραμεγαλωνω οπότε θα απέχω αν και έχω περικυκλωθει από παντού! Οι καρδούλες τέλειες πάντως 😊
Ο χρήστης mpiskotoupoli είπε…
Με το καλό το μωράκι σας!!!Και εγώ έχω πάρει τις βελόνες της μαμάς μου και μερικά νήματα για κατασκευές,αλλά δεν αποφασίζω να στρωθώ να προσπαθήσω να φτιάξω κάτι.Οι καρδούλες είναι τέλειες,είναι πράγματι τόσο εύκολο το πλέξιμο;

ΥΓ.Ευχαριστώ πολύ,πολύ για το φθινοπωρινό ταξίδι του Happy mail!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παλιές φωτογραφίες....

Μια νέα πρόκληση

Τρέξιμο; Ποια ; Εγώ; Εγώ;