Έχετε φαντασία;

Χρειάζομαι τη φαντασία σας!

Φέτος αποφασίσαμε να φτιάξουμε το πρώτο advent calendar για τη μικρή μας. Έχουμε καταλήξει στην ιδέα που θα υλοποιήσουμε και στο ότι θα μετρήσουμε 31 μέρες, από την πρώτη Δεκεμβρίου μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
31 κουτάκια, ένα για κάθε ημέρα. 31 ιδέες για παιχνίδια, δραστηριότητες, τρέλες, μικροδωράκια.
Ως τώρα έχω σκεφτεί μόνο 5-6 πραγματάκια που θα μπουν στα κουτάκια, μαζί με έναν Αϊ Βασίλη που θα είναι στο τελευταίο που θα ανοιχτεί.
Και επειδή έχει κολλήσει το μυαλό μου, θέλω να με βοηθήσετε!! Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα! Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί!
Πηγή
1. Θυμηθείτε πως είμαστε στο Λονδίνο, χωρίς αυτοκίνητο...
2. Επειδή μιλάμε για 31 μέρες, δε θέλουμε να ξεπαραδιαστούμε, καταλαβαίνετε!
3. Τις ημέρες των γιορτών θα έχουμε περιορισμένη ελευθερία κινήσεων, καθώς έχω ΠΗΤ στις 26/12! Μη μου πείτε λοιπόν να την πάμε για πατινάζ!
4. Καραμέλες, σοκολάτες κλπ, έχουν ήδη απορριφθεί ως ιδέα...

Σας δυσκόλεψα αρκετά; Ελπίζω πως όχι!!!
Αν έχετε να μου προτείνετε κάποια δικιά σας κατασκευή από το blog σας, βάλτε το link στο link-up που υπάρχει κάτω από την ανάρτηση, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο.
Αλλιώς θα χαρώ πολύ να δω τις ιδέες σας στα σχόλια!

Τι λέτε; Θα βοηθήσετε;
Και για εσάς που θα ανταποκριθείτε στην πρόκληση, έχω στο μυαλό μου και μια μικρή έκπληξη!

Βροχερά, λονδρέζικα φιλιά!
Τρελοτουρίστρια





Σχόλια

Ο χρήστης Tessie είπε…
Γεια σου Τρελοτουρίστρια μου. Την ίδια ιδέα έχουμε. Θα κάνω και εγώ για τον μικρό μου αλλά δεν ξέρω τι να βάλω. Οπότε αν δεν σε πειράζει να παρω και εγώ ιδέες από εδώ. Αν μου έρθει κάτι θα σου γράψω και εγώ.
Ο χρήστης Ελπίδα - two boys and hope είπε…
Αυτο είναι το περσινο το δικό μου
http://twoboysandhope.blogspot.gr/2014/11/punch-box.html

και το προπέρσινο
http://twoboysandhope.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html

Μας αρεσει να κανουμε διαφορα πραγματα : να δουμε χριστουγεννιατικες ταινίες και ποπ κορν, να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες ζωγραφιες και κάρτες, να γράψουμε γραμμα στον Αη Βασίλη, να φτιάξουμε μπισκοτα και γλυκα, να βγουμε βολτες στις χριστουγεννιατικες βιτρινες, να πουμε τα κάλαντα, να διαβασουμε χριστουγεννιατικα βιβλια, να παιξουμε επιτραπεζια, να κοιμηθουμε στο σαλονι κατω πο το δεντρο, να κάνουμε χριστουγεννιάτικες κατασκευες..

εσυ σιγουρα μπορεις να βαλεις ενα που να λέει: να υποδεχτουμε το κινουριο μωρακι.. χεχεχε

πολλα φιλια
Ο χρήστης Mama Petounia είπε…
Γεια χαρά κι από μένα!!
Εμείς πέρσι, πέρα από κάποια δωράκια που έκρυβαν τα κουτάκια του ημερολογίου μας, είχαμε χαρτάκια που έλεγαν για :
1. κατασκευές με glitter (κάρτες, στολίδια για το δέντρο κλπ)
2. βραδιά homecinema (καθώς τηλεόραση και βιντεάκια δεν παίζουν στο σπίτι)
3. μια ολόκληρη μέρα όπου μπορούσε να κάνει ότι θέλει χωρίς κανέναν περιορισμό.
4. μια μέρα που θα πηγαίναμε όπου ήθελε.
5. μέρα ζαχαροπλαστικής
6. μέρα που μπορεί να φάει όποιο γλυκό θέλει (μιας και γλυκά τις άλλες μέρες μέσα στο σπίτι δεν παίζουν).
7. μέρα που μπορεί να κοιμηθεί ότι ώρα θέλει.
8. πικ νικ στο σαλόνι.

Μέσες, άκρες αυτά. Είχαμε περάσει τέλεια και το καταχάρηκε!!! Φέτος να δούμε!!
Καλή επιτυχία!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ιδέες:
Φτιάχνεις μια αγαπημένη φωτογραφία σας σε παζλ και βάζεις τα κομμάτια στα 31 κουτάκια.
Παίρνεις ένα κουτί λέγκο/πλέιμομπιλ και μοιράζεις τα κομμάτια στα κουτάκια - υπάρχουν και έτοιμα χριστουγεννιάτικα αλλά νομίζω δε συμφέρουν, καλύτερα να πάρεις ένα κουτί της προτίμησης σου.
Γεμίζεις τα κουτάκια με αυτοκόλλητα, γραμματόσημα, σφραγιδούλες για να στολίζει ένα τετράδιο/άλμπουμ.... Αν σου αρέσουν αυτά, έχω κι άλλα !
Καλή επιτυχία και με το καλό!
Ο χρήστης Ntina είπε…
Με το καλο το νέο μέλος της οικογένειας! Δεν εχω πολλα να σου προτείνω, εμεις το καναμε πέρισυ λίγο βιαστικά και είχε μεσα κυρίως αυτοκόλλητα, σφραγιδούλες, μικρα κουκλάκια, βαζάκια με γκλίτερ κλπ. Δεν μπορω να πω οτι ηταν πρωτότυπα οπότε φέτος είμαι κι εγω μαζί σου σε αναζήτηση πρωτότυπων ιδεών!
Ο χρήστης Parents Land Gr είπε…
Με το καλο το μωρακι!!!! Ξυστρες παιδικες, γομες, μολυβια, βιβλια χριστουγεννιατικα, κοκκαλακια για τα μαλλια. Αυτα μου ερχονται τωρα. Ελπιζω να το ευχαριστηθει
Ο χρήστης Tessie είπε…
Καλησπέρα σου,

βρήκα αυτό για τώρα.
https://www.nannuka.com/blog/4-1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B5%CF%81%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82/
Ο χρήστης mpiskotoupoli είπε…
Και εγώ στη φάση οργάνωσης του advent calendar είμαι.Το έφτιαξα πρώτη φορά πέρυσι και ο Φραγκισκάκος ενθουσιάστηκε,το περιμένει και φέτος.Προσπαθώ να βάζω δραστηριότητες κυρίως και ένα δύο μικρά δωράκια,όπως πχ.ένα μικρό playmobil,ένα μικρό βιβλίο,ένα χριστουγεννιάτικο μπλουζάκι που του ζωγράφισα.Από δραστηριότητες,ταινία με pop corn στο σπίτι,παραμύθια δίπλα στα φωτάκια του δέντρου,να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα κουλουράκια,δώρα για τον παππού και τη γιαγιά(μια ωραία ιδέα είναι τα ζωγραφιστά κεριά,εμείς τα έχουμε τιμήσει δεόντως,δες εδώ:http://mpiskotoupoli.blogspot.gr/2013/01/blog-post_24.html και εδώ http://mpiskotoupoli.blogspot.gr/2015/02/atripofcandletblog-post29.html),
να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες κάρτες για τον παππού και τη γιαγιά,στολίδια από πηλό,να εκτυπώσετε ή να φτιάξετε από χαρτόνι και βαμβάκι τα γένια του Άη Βασίλη το σκουφί του,τα κερατάκια των ταράνδων,να τα φορέσετε και να βγάλετε παιχνιδιάρικες φωτογραφίες.Ά μην ξεχάσουμε και το γράμμα στον Άη Βασίλη!Καλή διασκέδαση!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παλιές φωτογραφίες....

Μια νέα πρόκληση

Τρέξιμο; Ποια ; Εγώ; Εγώ;