Ημερολόγιο "αντίστροφης μέτρησης"!

Φέτος αποφασίσαμε να φτιάξουμε για το κοριτσάκι μας ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης, το γνωστό advent calendar. Οι ιδέες πολλές, σε ελληνικά και ξένα blogs. Αυτή που διαλέξαμε τη βρήκαμε στο pinterest και προέρχεται από το blog Pink Suede Shoe
Πρόκειται για κώνους που μοιάζουν με δεντράκια, φτιαγμένους από χαρτί με χριστουγεννιάτικα σχέδια. Μέσα περιέχουν το δωράκι ή τη δραστηριότητα και κλείνουν από κάτω με χαρτί.Οδηγίες δε θα βάλω, γιατί το Pink Suede Shoe τα γράφει όλα αναλυτικά, με διαθέσιμα εκτυπώσιμα, θα πω μόνο πως ήταν πιο δύσκολο από ό,τι φαινόταν αρχικά. Αν το δοκιμάσετε, να χρησιμοποιήσετε μαλακό χαρτί και όχι χαρτόνι και να είστε αρκετά ακριβείς στα κοψίματά σας. Εγώ δεν ήμουν, αλλά δε με νοιάζει καθόλου, ακόμα κι έτσι βγήκε καλό αποτέλεσμα! 
Στη δικιά μας περίπτωση, δεν πρόκειται για ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης αλλά για ημερολόγιο μέτρησης μέχρι την Πρωτοχρονιά, την ημέρα που θα μας επισκεφτεί ο Άι Βασίλης. Ξεκίνησε δε στις 2/12 καθώς ο μπαμπάς-τρελοτουρίστας έλειπε ταξίδι και θέλαμε το πρώτο δεντράκι να το ανοίξουμε όλοι μαζί! 
Κάτι για το οποίο είμαι πολύ περήφανη, είναι πως κανένα δεντράκι δεν περιέχει γλυκό (σοκολάτα, καραμέλες κλπ). Μοναδικές παρασπονδίες το δέντρο που περιέχει την παρασκευή μελομακάρονων και αυτό της Βασιλόπιτας! Όλα τα άλλα έχουν μικροδωράκια ή δραστηριότητες (ομολογουμένως όχι πάρα πολλές καθώς δεν ξέρουμε πότε θα αποφασίσει το τρελοτουριστάκι νούμερο δύο να εμφανιστεί). Μια από αυτές είναι αγορά και το στόλισμα του δέντρου μας..
Για να πάρετε μια ιδέα, το πρώτο δεντράκι περιείχε ένα χειροποίητο (πλεγμένο από τα χεράκια μου) δεντράκι-στολίδι και σήμαινε πως θα στολίσουμε το δεντράκι στο δωμάτιο της άνοιξής μας! 
Ελπίζω και οι επόμενες εκπλήξεις να της αρέσουν πολύ!!
Καλές γιορτές σε όλους!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Τι να πω πια για σένα αγαπημένη μου! Μπράβο σου, για το ημερολόγιο, για το στολιδάκι, για όλα. Είσαι μοναδική!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Πολύ όμορφη ιδέα...και μπράβο σου που με την κοιλιά στο στόμα κατάφερες και έφτιαξες και αυτό!!
Ο χρήστης Maria's Little Men.gr είπε…
Θαυμάσιο το ημερολόγιο σας Αντωνία! Πραγματικά μου άρεσε πολύ! Καλές γιορτές και με το καλό το μωράκι σας!
Ο χρήστης Yianna Panou είπε…
Υπέροχο τρελοτουριστακι μου, υπέροχο! Μπράβο σου για τα γλυκά, εγώ υπέκυψα και έβαλα.... Με το καλό να ολοκληρώσετε το ημερολόγιο, πιθανότατα με το νέο μέλος της οικογένειας σας.. Φιλιά πολλά
Ο χρήστης Owl Mommy Βέρα είπε…
Μου αρέσουν οι κώνοι, σαν μικρό πολύχρωμο δασάκι! Καλή αντίστροφη μέτρηση λοιπόν!
Ο χρήστης Maria Naka είπε…
Τέλειο το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο σας!!!
Ο χρήστης My Lovable Baby (by Daeira mommy) είπε…
Πολύ όμορφη ιδέα και οι κώνοι! Με το καλό η μπουμπού σας! Καλές Xmas προετοιμασίες :)
Ο χρήστης Δέσποινα είπε…
Μου άρεσε πολύ η ιδέα και φαίνεται εύκολη, αλλά θα έχω στο νου μου ότι δεν είναι και τόσο, αφού το λέτε!Πάντως του χρόνου θα το φτιάξω οπωσδήποτε μου άρεσε περισσότερο από όλα όσα έχω δει!
Ο χρήστης Ελένη B είπε…
Ωραιότατο!!!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παλιές φωτογραφίες....

Μια νέα πρόκληση

Τρέξιμο; Ποια ; Εγώ; Εγώ;