Ένα Μεθυσμένο Σαββατοκύριακο…

Μετά από μια κουραστική βδομάδα, είπα να ακολουθήσω τη συμβουλή της τρελοτουρίστριας μου και να μη δουλέψω καθόλου ή σχεδόν καθόλου το ΣΚ. Μετά από μια βόλτα στον κήπο το πρωινό του Σαββάτου, ανακάλυψα πως η ροδιά είχε γεμίσει με κόκκινους καρπούς και είπα να αξιοποιήσω τις συνταγές της Κικής και της Έλενας και για να μην παραπονεθεί καμία από της δυο έκανα 2 γυάλες με λικέρ. Σε κανά μήνα που θα ετοιμαστούν και θα τα δοκιμάσουμε θα σας πω και το ποια θα προτιμήσω για την επόμενη χρονιά.

Αλλά, δεν έφτανε μόνο αυτό…Αφού λέρωσα την κουζίνα με ζάχαρη και κόκκινα ζουμιά, αποφάσισα να την κάνω να κολλάει κιόλας! Οπότε έβαλα μπροστά και το λικέρ μαστίχας της Κικής. Τώρα όλες οι γυάλες κάθονται αναπαυτικά και εμείς περιμένουμε να ωριμάσουν παίζοντας με τις τάπες των βαρελιών…

Για να μην τα πιούμε όμως ξεροσφύρι, έφτιαξα και μια μουστόπιτα! Τη συνταγή την εντοπίσαμε στο δίκτυο, αλλά την απλοποιήσαμε ελαφρώς γιατί δεν μας πολυαρέσουν οι ξηροί καρποί στα κέικ και ιδού:

1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
½ κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
2-3 λίτρα μούστο
5 ξυλάκια κανέλλα

Βήμα 1ο. Φτιάχνουμε πετιμέζι βράζοντας το μούστο (ακολουθώντας τις οδηγίες της Ελένης) και προς το τέλος προσθέτουμε και την κανέλλα να πάρε γεύση.
Βήμα 2ο. Σε λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά, μέχρι να σχηματιστεί ομοιόμορφο μείγμα.
Βήμα 3ο. Το βάζουμε σε λαδωμένο χαμηλό ταψί το οποίο έχουμε πασπαλίσει με λίγη μαύρη ζάχαρη και το ψήνουμε για 1 ώρα στους 170οC.

Καλή αποτοξίνωση από τη δουλεία ήταν αλλά σιγά σιγά πρέπει να ξαναμπούμε σε ρυθμούς, όποτε φάτε ένα κομματάκι πίτα, βάλτε και ένα ποτηράκι από τα έτοιμα λικέρ και παμε για ύπνο!


CrazyTourist1

Υ.Γ.1. Κική η συνταγή για τα μεθυσμένα τρουφάκια θα αργήσει λίγο ακόμα…
Υ.Γ.2. Σοφία, θα το ξανασηκώσουμε; Αν και οι Νοτιοαφρικάνοι (αν κερδίσουν σήμερα) μας είχαν ελαφρώς ισοπεδώσει στους ομίλους…
Υ.Γ.3. Αγριοκερασοζουζούνα, τελικά έδεσε η μελιτζάνα, οπότε στις στέλνω και περιμένουμε μουσακά…

Σχόλια

Ο χρήστης Σοφία είπε…
Κοίτα, χλωμό το βλέπω είναι η αλήθεια, αλλά και με τους Αυστραλούς και με τους Γάλλους χλωμό το έβλεπα, και να τα αποτελέσματα :-)

Cheers!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ντροπή μου αλλά έχω καιρό να επισκεφτώ αυτό το blog σας. Και έτσι δεν είδα ότι είχε γενέθλια ο Τρελοτουρίστας! Χρόνια πολλά, λοιπόν, και πάντα ευτυχισμένος, μαζί με την Τρελοτουρίστριά σου, τα καλούδια σας και τα ταξίδια σας! Έχω δε να καταθέσω ότι με κάθε επίσκεψη σε αυτό το blog αρχίζει το σάλιο και τρέχει. Και είμαι και σε δίαιτα! Ευχαριστώ και για την αφιέρωση! Ο χορός της βροχής έπιασε ευτυχώς...
Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Ααααααααα, καλάααα, εσύ δεν παίζεσαι χα χα χα
Εφτιαξες τόσα λικεράκια, έφτιαξες και μουστόπιτα??? Τι προκομμένο παιδί!!!!
Παίρνω ένα κομματάκι πιτούλα να μασουλάω, όσο θα παίζεις με τις τάπες των βαρελιών;)
Ο χρήστης moukelis είπε…
Καλέ παιδί για σπίτι...Έχω δοκιμάσει μουστόπιτα και είναι φανταστική.Πάει ωραία και με καρύδια.Πάλι καλά που είχα φάει σοκολατόπιτα όταν διάβασα το ποστ...
Ο χρήστης ZouZouna είπε…
Ωωωωωωωωωωπ ! Μerci για το πεσκέσι. Τι να πω τώρα εγώ. Ανασκουμπώνομαι και τρέχω για very nice greek mousaka! Καλέ οι δικές μου έχουν γίνει δένδρα. Καρπό δεν κανουν ακόμη, πεισματικά.
Αυτή την μουστόπιττα θα την επισκεφθώ άλλη ώρα, διότι είμαι και περίεργη. Πόλλές ευχαριστίες και καλά ταξίδια σε κατσαρόλες και μπρίκια!
α! βρήκα κι εγώ μια συνταγή για λικέρ ρόδι και παρ' ότι με τσικουδιά, θα το τολμήσω (αφού κλέψω ρόδια απο δίπλα!!!)
Ο χρήστης kiki είπε…
Μπράβο! Εύγε νέε μου! χαχα! Και από τις δύο συνταγές να μην πέχουμε παράπονο! Ευχαριστούμε! Έχω υπομονή για τα τρουφάκια, μη νοιάζεσαι. Αν θες μου στη στέλνεις και την ποστάρουμε απο κοινού στο hungry for life. Αλλιώς περιμένω! Άντε, υπομονή με τα λικέρ για να πούμε μετά στην υγειά σας!
Ο χρήστης Μ είπε…
Καλέ τι προκομένα παιδιά που είστε εσείς!!!
Εύγε, εύγε...
Ο χρήστης ralou είπε…
Ομορφα και νοικοκυρεμένα βαζάκια με λικεράκια και γλυκάκια και συνταγές και τι υπέροχη ιδέα το μουστοκέικ, λατρεύω την μυρωδιά του πετιμεζιού τόσο φθηνοπωρινή και γήινη.
Α! crazy tourists!
Ωραίο ταξίδι είναι κι αυτό ε;
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
Καλημέρα κορίτσια!!
Αργοπορία στις απαντήσεις λόγω υπερβολοικού φόρτου εργασίας!

Σοφία και γω χλωμό το έβλεπα αλλά η ουσία είναι μια: Αγγλία-Νότια Αφρική!

Penny, ευχαριστώ για τις ευχές!Ο χορός της βροχής έπιασε για μια μέρα όμως...και μας έμεινε το κρύο!

Κική, σήμερα, αύριο θα βρω λίγο χρόνο και θα στη στείλω.

ΑγριοΚερασοΖουζούνα, τη βρήκα κι εγώ μια συνταγή με τσικουδιά (στο Γαστρονόμο) αλλά είπα να προτιμήσα τις δοκιμασμένες απο τα κορίτσια.

Έλενα,moukelis,Μαρία,Ralou, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!!Έτσι, να τα διαβάζει και η τρελοτουρίστρια μου!!:P

CrazyTourist1
Ο χρήστης Plakakis είπε…
μα λέω και γω, τι έγιναν αυτά τα παιδιά? όλο Διρό βλέπω,... για να πάω να δω τι κάνουν στο άλλο Blog και ανακαλύπτω λικεράκια και μουστόπιτες ! όταν θα έχετε την ευκαιρία φτιάξτε και το λικέρ λεμόνι από τις συνταγές της Κικής, δεν ξέρω αν το έχει στο Hungry, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα σας την δώσει ευχαρίστως, είναι υπέροχο!
πολλούς χαιρετισμούς και να είστε καλά!
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
Η αλήθεια είναι Natassa ότι έπεσε λίγο παραπάνω δουλειά τις καθημερινές και ενώ έχουμε ετοιμάσει μια ανάρτηση για το άλλο ιστολόγιο από την Κυρική ακόμα δεν την έχουμε βάλει...
Το λικέρ λεμόνι είναι στα τελειώματα! Τώρα ετοιμάζεται Βερύκοκο, Μαστίχα και Ρόδι, ενώ λέω να επιχειρήσω και το Κυδώνι εντός των ημερών!

CrazyTourist1
Ο χρήστης Skouliki είπε…
πεινασα ανθρωπε θελωωωωωω και εγω
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
Έχουν μείνει κανά 2 κομματάκια στο ψυγείο..Κάτσε να τα βγάλω και έλα πάρε ένα!
Καλό Βράδυ!
CrazyTourist1
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καλέ τι χρυσοχέρης τρελλοτουριστακος είσαι εσυ....τίμησες και τη συνταγή της Ελένης :)
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια βρε cook! Να σαι καλά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παλιές φωτογραφίες....

Μια νέα πρόκληση

Τρέξιμο; Ποια ; Εγώ; Εγώ;