Βαρούλκο

Δεν ξέρω πώς μας έπιασε πρωί πρωί άλλα ένα σχόλιο από εδώ, μια ανάρτηση από κει, μας μύρισε ψάρι! Και θυμήθηκαμε το καλύτερο γεύμα αποκλειστικά με ψάρια (πλήν του επιδορπίου βεβαίως βεβαίως) που έχουμε κάνει ποτέ! Έγινε την παραμονή της 25ης Μάρτίου, πριν από κανά εξάμηνο δηλαδή, στο εστιατόριο "Βαρούλκο".

Να σας πω την αλήθεια, ως τρελοτουρίστας, πάντα έχω κάποιους ενδοιασμούς για να πάω σε κάποιο καλό μαγαζί για φαί. Έχω την αίσθηση ότι είμαστε λίγο παρείσακτοι, ένεκα του ότι είμαστε και σχετικά μικροί (ειδικά εγώ που είμαι και πιπινάκι και τα κορίτσια στο γυμναστήριο με κάνουν 23) αλλά και του ότι δεν θέλω να ντυθώ πιο καλά από τζιν-πουλόβερ το χειμώνα και τζιν-μπλουζάκι το καλοκαίρι!

Εκεί από την πρώτη στιγμή (άντε τη δεύτερη μετά τον παρκαδόρο) ένιωσα πολύ άνετα! Ο σεφ ήταν όσο έπρεπε μέσα στα πόδια σου με την καλή έννοια, και μίλαγε με όλους και όχι μόνο με τους γνωστούς, ο μετρ και ο σερβιτόρος ευγενέστατοι και ο οινοχόος κατάλαβε την αμηχανία μας στο να διαλέξουμε κρασί και μας αντιμετώπισε με χιούμορ, με την καλή έννοια!

Όσο για τις γεύσεις, αν και δεν υπάρχουν φωτογραφίες, όλα ήταν πολύ νόστιμα. Δοκιμάσαμε καβουροσαλάτα με χόρτα της θάλασσας και αφρο μανταρινιού, σφυριδοκεφτέδες και πεσκανδρίτσα με πουρέ καπνιστής πατάτας και πράσινο μήλο και σάλτσα από τοματίνια. Συνοδέψαμε το γεύμα με δυό ποτήρια λευκό κρασί. Για επιδόρπιο φάγαμε ένα παρφέ λευκής σοκολάτα με συνοδεία παγωτού πράσινο μήλο και κανέλλα και ένα μύρτιλο "three-way", δηλαδή παγωτό, ζελέ και μαντλέν...

Το κόστος του όλου γεύματος ήταν γύρω στα 130 ευρώ, αρκετά υψηλό και σίγουρα όχι για καθημερινές απολαύσεις. Αν όμως θέλετε κάτι για μια ειδική περίσταση και έχετε προτίμηση στο καλομαγειρεμένο ψάρι θα σας το συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα!

CrazyTourists

Σχόλια

Ο χρήστης akrat είπε…
εύγε

σπάνιο το καλό φαί στις ημέρες μας...
Ο χρήστης KitsosMitsos είπε…
Δεν είναι τυχαία η διαχρονικότητα του συγκεκριμένου.
Κατ'εμέ βέβαια, μεγάλο το ποσό εκτός αν πληρώνει χορηγός ;-)
Ο χρήστης fvasileiou είπε…
Το έχω κι εγώ αυτό: Δεν μπορώ το κυριλέ ντύσιμο. Όταν φοράω σακάκι αισθάνομαι σαν ψάρι έξω από το νερό -για κοστούμι δεν το συζητάω καν.

Το καλό φαγητό όμως μου αρέσει (κλαψ!)
Ο χρήστης Natassa είπε…
δεν έχει και like εδώ να το πατήσω στο σχόλιο του kitsosmitsos για τον χορηγό !!!
αυτό με τον ντύσιμο με ενοχλει και μένα παρόλο που έχω τα διπλά σας χρόνια (που λέει ο λόγος!)

αυτό το μύρτιλο three way .... σκοτωτικό ...
Ο χρήστης Skouliki είπε…
λατρευω ψαρι, πρασινο μηλο και κανελα
και πεινασαααααααα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παλιές φωτογραφίες....

Μια νέα πρόκληση

Τρέξιμο; Ποια ; Εγώ; Εγώ;