Σοκολατένια Cupcakes (Allergen-free chocolate cupcakes)

Πριν από λίγο καιρό, Πάσχα ήτανε άρα πριν από πολύ καιρό, μας έπιασε λιγούρα για γλυκό! Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε μια πολύ ωραία συνταγή για cupcakes ιδανικά για όσους έχουν αλλεργία (ή νηστεύουν αφού έχουν μόνο λάδι). Η συνταγή ήταν φυσικά από το βιβλίο "Martha Stewart's Cupcakes" (η προηγούμενη απόπειρά μας εδώ).
Τα υλικά που χρειαστήκαμε για περίπου 12 cupcakes ήταν
1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι (όχι από αυτό που φουσκώνει μόνο του)
3/4 φλυτζανιού ζάχαρη
1/4 φλυτζανιού κακάο (χωρίς ζάχαρη)
1 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλυτζάνι λάδι (φυτικό, εμείς βάλαμε ελαιόλαδο)
1 κουταλάκι λευκό ξύδι
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 1/4 φλυτζάνια νερό
Εμείς προσθέσαμε και τρίμματα λευκής και μαύρης σοκολάτας

Almost a year ago, around the orthodox Easter, we craved a dessert! After some search, we found a really nice cupcake recipe, from our "Martha Stewart's Cupcakes" book, which is good for people that have allergies but also for those that fast.
For about 12 cupcakes we will need:
1 1/2 cups flour (not self-rising)
3/4 cup granulated sugar
1/4 cup cocoa (unsweetened)
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
1/4 cup vegetable oil
1 teaspoon distilled white vinegar
1 teaspoon vanilla extract
1 1/4 cups water
We also added some trims of white and black chocolate
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά εκτός της βανίλιας (αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, σόδα, αλάτι) σε ένα μπολ και στο μίξερ χτυπάμε σε μεσαία ή γρήγορη ταχύτητα το λάδι, το ξύδι, τη βανίλια και το νερό μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σιγά σιγά προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα (το μείγμα δε θα είναι καθόλου πηχτό) και προσθέτουμε (αν θέλουμε) τα κομματάκια σοκολάτας.
Γεμίζουμε τις φόρμες cupcakes περίπου κατά τα τρία τέταρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά αλλάζοντας φορά στη λαμαρίνα περίπου στη μέση του χρόνου. Όταν είναι έτοιμα (αν μια οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή) τα βγάζουμε από το φούρνο πάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
We mix the flour, sugar, cocoa, baking soda and salt in a bowl, while we use the electric mixer on medium-high speed to combine well the oil, vinegar, vanilla and water. We add the flour mixture and mix until smooth with a spatula (the batter will be very thin). We then divide the batter into the cups, filling each approximately three-quarters full. We bake, rotating tin halfway through, in a preheated oven at 350F (or 180C), until a cake tester inserted into centers comes out clean, 20-250 minutes. We let them cool on a rack.
Μπορούμε να τα φυλάξουμε μέχρι 3 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου (σε αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη για ένα περίπου μήνα) και πριν τα φάμε να ρίγουμε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη και κακάο!
These cupcakes can be stored for about 3 days in room temperature (or up to a month frozen in an airtight container) and before serving we can dust them with some cocoa and confectioners' sugar!

Καλή σας απόλαυση!
Enjoy!!

Σχόλια

Ο χρήστης Σοφία είπε…
Το ξύδι άραγε γιατί το βάζουμε;;
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
Σοφία, λογικά για να αντιδράσει με τη σόδα και να φουσκώσουν τα κεκάκια!

Τρελοτουρίστρια
Ο χρήστης cinemarion είπε…
Αδυναμία η σοκολάτα!Πολύ ωραία η συνταγή!
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
cinemarion άστα!! Μεγάλη αδυναμία η σοκολάτα!!
Ο χρήστης GoodLiving είπε…
Από το link party!
Θα το θυμάμαι αυτό για το ξύδι...
GoodLiving

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Tandem

Σπανακόπιτα της γιαγιάς...σχεδόν!!

Xmas Card Swap 2016! Handmade or not!