Σοκολατένια Cupcakes (Allergen-free chocolate cupcakes)
Πριν από λίγο καιρό, Πάσχα ήτανε άρα πριν από πολύ καιρό, μας έπιασε λιγούρα για γλυκό! Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε μια πολύ ωραία συνταγή για cupcakes ιδανικά για όσους έχουν αλλεργία (ή νηστεύουν αφού έχουν μόνο λάδι). Η συνταγή ήταν φυσικά από το βιβλίο "Martha Stewart's Cupcakes" (η προηγούμενη απόπειρά μας εδώ). Τα υλικά που χρειαστήκαμε για περίπου 12 cupcakes ήταν 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι (όχι από αυτό που φουσκώνει μόνο του) 3/4 φλυτζανιού ζάχαρη 1/4 φλυτζανιού κακάο (χωρίς ζάχαρη) 1 κουταλάκι σόδα 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/4 φλυτζάνι λάδι (φυτικό, εμείς βάλαμε ελαιόλαδο) 1 κουταλάκι λευκό ξύδι 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας 1 1/4 φλυτζάνια νερό Εμείς προσθέσαμε και τρίμματα λευκής και μαύρης σοκολάτας Almost a year ago, around the orthodox Easter, we craved a dessert! After some search, we found a really nice cupcake recipe, from our "Martha Stewart's Cupcakes" book, which is good for people that have allergies but also for those that fast. For about 12 cupcakes we will need: 1 1/2 cups flour (not self-rising) 3/4 cup granulated sugar 1/4 cup cocoa (unsweetened) 1 teaspoon baking soda 1/2 teaspoon salt 1/4 cup vegetable oil 1 teaspoon distilled white vinegar 1 teaspoon vanilla extract 1 1/4 cups water We also added some trims of white and black chocolate Γεμίζουμε τις φόρμες cupcakes περίπου κατά τα τρία τέταρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά αλλάζοντας φορά στη λαμαρίνα περίπου στη μέση του χρόνου. Όταν είναι έτοιμα (αν μια οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή) τα βγάζουμε από το φούρνο πάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε. These cupcakes can be stored for about 3 days in room temperature (or up to a month frozen in an airtight container) and before serving we can dust them with some cocoa and confectioners' sugar! Καλή σας απόλαυση! Enjoy!! |
Σχόλια
Τρελοτουρίστρια
Θα το θυμάμαι αυτό για το ξύδι...
GoodLiving