Παιδικό μουσείο - Children's museum

Κατά το Σεπτέμβρη που μας πέρασε, είχα φλερτάρει έντονα με την ιδέα να πάμε τη μικρή μας μια βόλτα στο παιδικό μουσείο στην Πλάκα (Κυδαθηναίων 14). Δεν ήμουν όμως σίγουρη σε τι ηλικίες απευθύνεται και καθώς η μικρή μας ήταν τότε μόλις 18 μηνών δεν το αποφασίζαμε. Μέχρι που διάβασα την ανάρτηση "Μες στο Μουσείο #2" της mama petounia. Ήμουν σίγουρη πως τρελοτουριστάκι θα περνούσε υπέροχα!
Πηγαίνοντας στο μουσείο - On our way to the museum
Έτσι, μόλις μια εβδομάδα αργότερα, βρεθήκαμε στα στενά της πλάκας, να κατευθυνόμαστε προς την οδό Κυδαθηναίων. Η διάταξη του μουσείου είναι ελαφρώς περίεργη, βρίσκεται σε δύο ορόφους διπλανών κτιρίων, οπότε για να δει κάποιος όλες τις αίθουσες βγαίνει από το ένα κτίριο και μπαίνει στο άλλο! Ασανσέρ φυσικά δεν υπάρχει, οπότε αν είναι εφικτό προτιμήστε τη βόλτα χωρίς καρότσι. Αν έχετε καρότσι μπορούν να σας το φυλάξουν χωρίς πρόβλημα στην είσοδο.
Στην είσοδο λοιπόν, σας δίνουν ένα αυτοκόλλητο με το όνομά σας (και οι συνοδοί έχουν αυτοκόλλητο, όχι μόνο τα παιδιά) και σας εξηγούν λίγα πράγματα για το μουσείο. Δεν πληρώνετε είσοδο και είστε ελεύθεροι να μπείτε σε όποια αίθουσα θέλετε αρκεί να μην είναι κλεισμένη από κάποιο σχολείο ή κλειστή για κάποια δραστηριότητα. Οι αίθουσες είναι αφιερωμένες σε ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς: στις αισθήσεις, στη διατροφή, τις κατασκευές, τη ζωγραφική, το νερό, τη μαγειρική... Τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν παζλ, να ζωγραφίσουν, να απλώσουν τα δίχτυα του ψαρά, να αγοράσουν ψάρια, λαχανικά, ψωμί, να πάνε σούπερ μάρκετ, να αγοράσουν και να πουλήσουν, να σφίξουν βίδες και μπουλόνια, να χτίσουν, να παίξουν με τα νερά και τις σαπουνάδες, να μάθουν για ζωγραφική και μαθηματικά... Και είμαι σίγουρη πως ξεχνάω άλλα τόσα!
Οι αίθουσες - The rooms
Το κορίτσι μας πέρασε υπέροχα, να φανταστείτε πως ακόμα και τώρα, τόσους μήνες μετά το θυμάται και ζητάει να ξαναπάει (να και μια υπόσχεση που δεν έχω καταφέρει ακόμα να τηρήσω...). Και βέβαια, μετά τη βόλτα, ένα καλό γεύμα σε κάποιο εστιατόριο της περιοχής και ένας περίπατος στον πεζόδρομο γύρω από την Ακρόπολη είναι ό,τι χρειάζεται για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο μια υπέροχη μέρα!
Κάτω από την Ακρόπολη - By the Acropolis
If you find yourself along with your familly and young kids in Athens the Hellenic Children's Museum right at the heart of Plaka (at Kidathineon 14 street) will be a nice choice for the little ones. The entrance is free of charge and your kids will definitely have a blast! They can play with water and bubnles, bake cookies, drae, learn about math and nutrition through play, learn about famous painters, stimulate their sences, pretend to be fishermen, bakers, cooks, mechanics, builders....and the list just goes on!!
And of course afterwards make a stop for lunch and don't forget to take a nicewalk around the Acropolis hill! The perfect ending for a wonderful day!
(When we visited the museum our daughter was just 18 month old. She had an amazing time, she still remembers it four months later! I think that kids up to 4 or 5 years old are definitely going to love it)

Σχόλια

Ο χρήστης Yianna Panou είπε…
Αχ τι ωραία! Μακάρι να ζούσαμε κοντά!!
Ο χρήστης Yianna Panou είπε…
Αχ τι ωραία! Μακάρι να ζούσαμε κοντά!!
Ο χρήστης Mama Petounia είπε…
Κι εμείς όσες φορές έχουμε πάει, περνάμε πολύ ωραία!!!!
Αυτό είναι κάτι από μένα!
Ρίξε μια ματία εδώ!
Μόλις κέρδισες ένα βραβείο!!
http://mamamiapetounia.blogspot.gr/2015/01/blog-post_25.html
Ο χρήστης DesTzav είπε…
Τι ωραία ιδέα είναι αυτή! Μήπως υπαρχει καποια ιστοσελίδα για να δούμε ώράριο λειτουργίας ή αλλες πληροφορίες; Θα ήθελα πολύ να πάω τα δικά μου παιδιά!
Από το παρτυ έρχομαι!
Ο χρήστης My Little Cosy World είπε…
Πολυ ωραία ιδέα το παιδικο μουσείο! Το έχω ακούσει παλι οτι είναι πολύ καλό! Θα το βάλω στην αντζετα μου!
Ο χρήστης Momma's daily life είπε…
Είναι ένας προορισμός που έχω βάλει στα υπόψη εδώ και πολύ καιρό! να μεγαλώσει λίγο ο μαχαραγιός να μην τους τα κάνει λίμπα μόνο!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Το έχω κι εγώ στα υπόψιν να πάμε!
Και τώρα που μου το θύμισες, αν έχει καλό καιρό το Σαββατοκύριακο μας βλέπω κατά εκεί!
Ο χρήστης zina είπε…
δεν το ηξερα καν! και φαινεται υπεροχο! οποτε να μια καλη ευκαιρια για βολτα στο κεντρο! τελεια:!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ax ναι να πηγαίνετε τη μικρή σας σε μουσεία. Ανοίγει το μυαλό της όσο δε φαντάζεσαι. Δραστηριότητες για μικρά παιδάκια έχουν κ τα μη παιδικά μουσεία. Νομίζω είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς με το παιδί του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παλιές φωτογραφίες....

Μια νέα πρόκληση

Τρέξιμο; Ποια ; Εγώ; Εγώ;