Ελλας Ελλήνων vol.2.

"...Καλό ξεκίνημα ρε, για πρωινο έφαγα γκρίνια,
με μπαγιάτικα προβλήματα και λίγο γκίνια
πήρα μια ανάσα βαθιά να μαζέψω λίγο αέρα
όμως το ίδιο μου βρωμάει κι αυτή η μέρα..
Πρωι, πρωι οι ίδιες φάτσες τα ίδια γαμώτο
για το ρημάδι της γραμμής που χάθηκε το πρώτο
Κι εκεί στο κρύο πόσο γουστάρω,
κάπως έτσι ρε θα είναι όταν θα σαλτάρω,
και θα με χάσετε όλοι και χάρισμά σας η πόλη..."

Γυρνάς κάθε μέρα σπίτι σου από την Εθνική Οδό και πληρώνεις 2 ευρώ διόδια. Χρόνια ακους ότι για τους μόνιμους κατοίκους πρέπει να δοθεί κάποια κάρτα. Ακόμα την περιμένεις... Ξαφνικά αποφασίζουν να το κάνουν 2.75 ευρώ το αντίτιμο γιατί δόθηκε λέει σε κάποια ισπανική κοινοπραξία ο δρόμος. Τι λες ρε μαγκα, ένα χιλιάρικο για να πηγαίνω σπίτι μου με το έτσι θέλω; Μα σου λέει, υπάρχει κι άλλος δρόμος να γυρίσετε σπίτι σας. Εμείς είμαστε καλυμένοι...
Η απάντηση ότι ο άλλος δρόμος είναι χωρίς φώτα, γεμάτος λακούβες, οδηγούς Ι.Χ. που βιάζονται να πάνε σπίτι, και οδηγούς φορτηγών που αρνούνται να πληρώσουν 10 ευρώ, τους αφήνει αδιάφορους... Αν θες να φτάσεις σώος σπίτι χιλιάρικο, αλλιώς ρισκάρεις...

"...Απόψε βάφουμε γι'αυτό ετοιμάσου καλά
ειμαστε αυτοί που στο δρόμο θα κοιτάνε στραβά,
απόψε είμαστε οι ειδικές δυνάμεις του ραπ
απόψε θέλω να φτιάξω ένα πολύχρωμο ΗΣΑΠ..."

Ξεκινας να πας Κυριακή πρωι για ένα καφέ με το τρένο. Αγοράζεις το εισητήριο σου, το ακυρώνεις και πας να μπεις στο τρένο. Τσουπ, στη ράμπα ελεγκτές! Καλημέρα σας, το εισητήριο σας, σου λένε, ορίστε, απαντάς... ο κλασικός διάλογος και εκεί που περιμένεις να ακούσεις: "Ευχαριστώ, καλό δρόμο" ή έστω ένα "Ορίστε" ακους:
-Θα πρέπει να πληρώσετε 30 ευρώ διότι το εισητήριο δεν είναι ακυρωμένο...
-Τι λες χρυσέ μου άνθρωπε, αφού τώρα το ακύρωσα σε εκείνο το μηχάνημα, κοίτα το χάραγμα επάνω του... Φτου, γκαντεμιά είναι από τα καινούρια με την ταινία. Πάμε να δείτε δεν ακυρώνει..!
-Εσείς, ως πελάτης, είστε υποχρεωμένος να το ελέγξετε αν ακυρώνει και αν όχι, να δοκιμάσετε σε άλλο μηχανημα. Το γράφει επάνω είμαστε καλυμένοι...
Μετά από 2-3 λεπτά συζήτησης, παρεμβαίνει ο "καλός" της υπόθεσης και λέει:
-Ελάτε, θα σας γράψουμε ένα χαρτί ότι απλώς δεν είναι είχατε το φοιτητικό πάσο μαζί και απλώς θα πρέπει να το προσκομίσετε εντός 20 εργάσιμων και θα σβηστεί το πρόστιμο...
Και του χρωστάμε και χάρη του κυρίου τώρα...

"Από τη γη των αθανάτων, Ελλάδα σου μιλάω άκου με,
Είμαι απ΄την πόλη των γιγάντων, των ρουφιάνων,
των πολιτικών τεράτων, δικαστών και στρατιωτικών τυράννων,
Είμαι απ'τη γενιά του τελοσπάντων [...]
Κράτα με, πέφτουμε στο λάκο των τεράτων,
των εδράνων, των ναρκορουφιάνων
μάλλον είμαστε κλώνοι αμερικάνων..."

Ψάχνεις να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο, μεταχειρισμένο, για να μετακινείσαι. Βρίσκεις ένα που σου αρέσει αλλά έχει μεμβράνες στα τζάμια, ελαφρώς φιμέ. Ρωτάς αν θα υπάρξει πρόβλημα, αν χρειάζεται ειδική άδεια ή κάτι άλλο, και σου λένε ότι: "Με τα χαρτιά που σας δίνουμε είστε καλυμμένος". Κυκλοφορείς άνετος και επειδή είσαι και νομοταγής πολίτης πας να το περάσεις και από ΚΤΕΟ. Την πρώτη φορά που πας, ο υπάλληλος έρχεται με ένα ύφος, σαν να έχεις σκοτώσει 5-6 με το αμάξι, για να ανακοινώσει ότι έχει μεμβράνες το αμάξι και ότι: "Πρέπει να έχετε βεβαίωση του τεχνικού που τις τοποθέτησε και όχι αυτό που σας έχουν δώσει."Παίρνεις τη βεβαίωση, ξαναπας ΚΤΕΟ και σου δίνει την έγκριση ο υπάλληλος. Τον ρωτάς αν πλέον είσαι εντάξει και απαντά καταφατικά...
Επιστρέφεις σήμερα σπίτι σου και σε σταματάει μπλόκο της τροχαίας... Με ύφος σου λεει:
-Άδεια, δίπλωμα και οι μεμβράνες που έχετε είναι παράνομες.
-Μα έχω χαρτί από το ΚΤΕΟ και βεβαίωση από τον τεχνικό και...
-Για φέρτα να τα δω...
Μετά από κανά δίλεπτο:
-Μα, δεν ξέρεις να διαβάζεις...Το γράφει καθαρά εδώ, κάτω κάτω, οι μεμβράνες θα επεναξεταστούν στον επόμενο τεχνικό έλεγχο. Αυτοί το γράφουν και είναι καλυμένοι.
-Τι να σας πω, γράφτε με τότε...
-Θα μπορούσα ακόμα και να σου πάρω και τις πινακίδες για 2 μήνες. Για το καλό σου το λέω, αίντε φεύγα και κοίτα να τις βγάλεις...
Και του χρωστάμε και χάρη και αυτού του κυρίου τώρα...

"Και παλί εκεί φυτώριο καλό εντατικό
σ' ένα κολλέγιο που λες ιδωτικό [...]
την λεν παιδεία την κοροιδία
λαμπαδιασμένα τα όνειρα μας τι αηδία..."

Αποφασίζεις ότι θα θυσιάσεις 3-4 χρόνια της ζωής σου για να πάρεις ένα διδακτορικό, μετά το πτυχίο σου και ξεκινάς. Αφού έχεις τελειώσει και σχολή πενταετούς φοίτησης αποφασίζεις ότι δεν κάνεις μεταπτυχιακό, αφού σε όλα τα κράτη της Ε.Ε. αναγνωρίζεται το +2 ως master και αφού οι έχοντες την εξουσία μας τα χουν κάνει τσουρέκια με τη Μπολόνια. Όλοι άλλωστε οι υπουργοί παιδείας προωθούσαν τη διάσπαση των σπουδών σε 3+2... Έρχεται ξαφνικά ένα πρωι ο αξιότιμος κύριος υπουργός παιδείας μες στο καλοκαιράκι και σου λέει τα κάτωθι:

-Τα 5-ετούς φοίτησης Τμήματα των ΑΕΙ δεν θα έχουν πλέον την κατά την Ένωση των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων δυνατότητα να οργανώσουν το πρόγραμμα των σπουδών τους ως «5-ετές ολοκληρωμένο (δηλαδή αδιαίρετο) πρόγραμμα, που οδηγεί κατευθείαν σε ένα δίπλωμα μεταπτυχιακού επιπέδου». Σύμφωνα με τους νόμους 3549/2007 και 3685/2008, οι σπουδές στα Τμήματα αυτά θεωρούνται «προπτυχιακές σπουδές» (Μέρος Δ΄ ν.3549) οι οποίες υπερβαίνουν κατά 1-2 έτη τις αντίστοιχες σπουδές των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων για απροσδιόριστους λόγους.

-H διαδικασία
της διδακτορικής διατριβής μπορεί να συνεχιστεί μόνο εάν έχει συγκροτηθεί η επταμελής εξεταστική επιτροπή έως τις 16.07.2008, την ημερομηνία δημοσίευσης του ν.3685. Σε αντίθετη περίπτωση η διαδικασία διακόπτεται. (άρθρο 12, τροπολογία παρ.2)."

Για τους μη γνωρίζοντες συγκρότηση επταμελούς επιτροπής σημαίνει ότι ετοιμάζεις την παρουσιάση της διατριβής σου και άρα τελειώνεις. Και αναρωτιέμαι ο αδαής, πως γίνεται κάποιοι νόμοι επιλεκτικά να ισχύουν αναδρομικά και κάποιοι όχι;

"Κάμερες μέσα, στην πόλη που ζω από σπόντα,
φοβάμαι ότι στο μπουρδέλο αυτό γυρίζουν τσόντα,
βια, τρομοκρατία κι έτσι έγινε η μόντα
μοιάζουμε ποντίκια που τρέχουν μέσα στη ρόδα..."

Νατάσσα, μου έγραφες ότι δεν μας αξίζει αυτή η κατάσταση αλλά και ότι δεν ξέρεις πως να αποδράσεις από αυτό χωρίς να αλλάξεις χώρα... Αν το βρεις πες το μου κι εμένα.
Καλό Βράδυ
CrazyTourist1

Υ.Γ.1. Ακουστηκαν αποσπάσματα από τα τραγούδια: Active Member - Άλλη μια Μέρα, Στίχοιμα - Απόψε Βάφουμε, Active Member - Για τ'Αδέρφια που Χάθηκαν Νωρίς, Giants - Η Γή των Αθανάτων.
Υ.Γ.2. Για τα βατοπέδια και τον εθνάρχη θα τα συνεχίσουμε μιαν άλλη φορά.

Σχόλια

Ο χρήστης KitsosMitsos είπε…
Προβιβάστηκε και σε εθνάρχης τώρα; Μπρρ!
Όσο για τα άλλα να σου πω την αλήθεια, από τη μία είμαστε τελείως μπορντέλο με τις ασάφειες και τα λοιπά των νόμων, αλλά παραθυράκια και ελαστικότητα υπάρχουν σχεδόν παντού.
Τι να διαλέξεις απ'τα δυο δεν ξέρω να σου πω...
Ο χρήστης Πίκος Απίκος είπε…
Τελικά όλοι οι άλλοι είναι καλυμμένοι εκτός από εσένα:). Έχω να δω τέτοια "ακαλυπτοσύνη" από τον καιρό του Καφετζόπουλου!

Κουράγιο!;Oλοι στην ίδια χώρα ζούμε πατριώτη:)
Ο χρήστης Natassa είπε…
με απασχολεί ...αλλά μου φαίνεται ότι κάθε μερα που περνά η "απόδραση" μοιάζει να απομακρύνεται ...μου φαίνεται ο Ελληνας να γίνεται πιο άπονος, πιο ανάλγητος, παρτάκιας, βλέπω την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό να εξαφανίζονται.... και αυτό με τσαντίζει ακόμα πιο πολύ, τέλος πάντων, αστα είμαι και επηρεασμένη από το ταξίδι ... πληρώνεις εσύ 2,75 να πας στο σπίτι σου και μεις για να περάσουμε το San Gottardo (16,5 χλμ τουνελ) δεν πληρώσαμε ούτε 10 ευρώ, για να μην θυμηθώ το πέρασμα του Αγ.Βερναρδου ....άστα τώρα αφού το χουμε κάνει το θαύμα της Αττικής οδού ! είμαστε οι καλύτεροι και οι πιο μάγκες .... μήπως να αλλαξουμε χώρα ??
Ο χρήστης tdjm είπε…
Tώρα εγώ τι να πω...???

Αν βρείτε λύση ,πες την και σε μένα....

Αυτό με τα μάστερ και τα πανεπιστήμια θα ήθελα κάποια στιγμή να μου τα εξηγήσετε γιατί και με ενδιαφέρουν και δεν τα καταλαβαίνω!!
Ο χρήστης akrat είπε…
ανάθεμα που να πάω?
ουφ άγχος..
Ο χρήστης Skouliki είπε…
δεν μου κανει τιποτα πια εντυπωση απο την στιγμη ...απορω ακομα πως και δεν εγιναν τα διοδια τσο συνταγμ α

επισης προτεινω να δινουμε ημερισιως 5 ευρω στο δημοσιο που μας αφηνει να αναπνευουμε ..
Ο χρήστης Skouliki είπε…
καλημερααααα.....
Ο χρήστης ralou είπε…
Μηνυμα για Τρελοτουρίστρια:
Ο.κ.!
Το ροζουλί ήταν καλή ιδέα.
Πλέον κυκλοφορώ με το νέο λουκ!
Τhanks!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με λίγα λόγια... χέσε μέσα!
Πώς την έχουμε κάνει τη χώρα μας έτσι γαμάτω; Πώς γίναμε έτσι;
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
Πάντα ήταν εθνάρχης Κίτσομίτσο! Όχι μόνο ο περί ου ο λόγος, αλλά ο εκάστωτε...

Καλσηπέρα Πίκο!...Βρε Νατάσσα, δεν πάμε φρουτοπία να γλιτώσουμε...!

Όποτε θες ξανθούλα να στα εξηγήσουμε όλα..Φιλιά!

Καλησπέρα akrat!

Ralou, μήνυμα μεταφέρθηκε...μια χαρά σου πάει το ροζ!

Καλησπέρα Σκουληκάκι!

Χέστε μέσα συμπαθεστάτη δε λες τίποτα! Τουλάχιστον, βλέπουμε τον άλβαρο και γέλασε λίγο το χειλάκι μας!
Ο χρήστης Ελευθερία Αραβανή είπε…
καλή συνέχεια!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παλιές φωτογραφίες....

Μια νέα πρόκληση

Τρέξιμο; Ποια ; Εγώ; Εγώ;