Δίχρωμο κέικ
Πάντα μου άρεσαν τα δίχρωμα κέικ, ποτέ όμως δεν είχα φτιάξει ένα...
Έτσι αποφάσισα να κάνω μια παραλλαγή μιας αγαπημένης μου συνταγής για κέικ σοκολάτα, και αντί να το κάνω όλο σοκολατένιο, να το κάνω δίχρωμο.
Χρειάστηκα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 της κούπας κακάο
1,5 κούπες ζάχαρη
3/4 της κούπας βιτάμ
3 αυγά
1 βανίλια.
Το κέικ αυτό φτιάχνεται πολύ εύκολα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το κακάο στο μίξερ, για ένα περίπου λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και μετά για άλλα 3 λεπτά περίπου σε πιο γρήγορη ταχύτητα ώστε η ζύμη να αφρατέψει.
Μετά, χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία και στο ένα τρίτο ανακατεύουμε καλά το κακάο.
Σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ απλώνουμε το ένα τρίτο της "άσπρης" ζύμης, από πάνω ρίχνουμε τη σοκολατένια ζύμη και χωρίς να ανακινήσουμε τη φόρμα απλώνουμε και την υπόλοιπη "άσπρη" ζύμη.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία ώρα περίπου και μόλις κρυώσει (εγώ ανοίγω την πόρτα του φούρνου και αφήνω τη φόρμα με το κέικ μέσα στο φούρνο για να μην κρυώσει απότομα και ξεφουσκώσει) και ξεφορμάρουμε!
Είναι πολύ νόστιμο και ιδανικό για να συνοδεύσει μια κούπα καφέ ή τσάι.
Εγώ το απόλαυσα με μια κούπα μαύρο τσάι με άρωμα lychee.
Τρελοτουρίστρια
Έτσι αποφάσισα να κάνω μια παραλλαγή μιας αγαπημένης μου συνταγής για κέικ σοκολάτα, και αντί να το κάνω όλο σοκολατένιο, να το κάνω δίχρωμο.
Χρειάστηκα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 της κούπας κακάο
1,5 κούπες ζάχαρη
3/4 της κούπας βιτάμ
3 αυγά
1 βανίλια.
Το κέικ αυτό φτιάχνεται πολύ εύκολα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το κακάο στο μίξερ, για ένα περίπου λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και μετά για άλλα 3 λεπτά περίπου σε πιο γρήγορη ταχύτητα ώστε η ζύμη να αφρατέψει.
Μετά, χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία και στο ένα τρίτο ανακατεύουμε καλά το κακάο.
Σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ απλώνουμε το ένα τρίτο της "άσπρης" ζύμης, από πάνω ρίχνουμε τη σοκολατένια ζύμη και χωρίς να ανακινήσουμε τη φόρμα απλώνουμε και την υπόλοιπη "άσπρη" ζύμη.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία ώρα περίπου και μόλις κρυώσει (εγώ ανοίγω την πόρτα του φούρνου και αφήνω τη φόρμα με το κέικ μέσα στο φούρνο για να μην κρυώσει απότομα και ξεφουσκώσει) και ξεφορμάρουμε!
Είναι πολύ νόστιμο και ιδανικό για να συνοδεύσει μια κούπα καφέ ή τσάι.
Εγώ το απόλαυσα με μια κούπα μαύρο τσάι με άρωμα lychee.
Τρελοτουρίστρια
Σχόλια
Το σχόλιό σου προκάλεσε ενθουσιασμό στα πλήθη!
msnικός διάλογος:
Ο χρήστης Τρελοτουρίστας λέει:
σχόλιο! Σοφία!
Ο χρήστης Τρελοτουρίστρια λέει:
oooo
Ο χρήστης Τρελοτουρίστας λέει:
Οποία ταχύτης....
Ο χρήστης Τρελοτουρίστρια λέει:
pragmati! :)
Φιλιά πολλά από την παγωμένη Αθήνα!
άψογο :)))
Γεια στα χέρια σου:))
Να σου πω ένα μυστικούλι; Δεν χρειάζεται να μοιράσεις τη ζύμη στα 3. Σε ενα μπωλακι, θα βάλεις άσπρη ζυμη, θα βάλεις και κακάο και θα αnακατέψεις.
Στη φόρμα, θα βάλεις άσπρη ζύμη, μετά το υλικό του μπωλ να παει παντού και μετά την υπόλοιπη άσπρη ζυμη. Ποια η διαφορά; Πλένεις 2 μπωλ αντί για 3!
;-)
KitsoMitso καταναλώθηκε σε χρόνο dt!!
Aspa μου, πάρε μπουκίτσα!!!
Έλενα η φωτογραφία είναι παλιά, του Οκτωβρίου!! Καταναλώθηκε πάντως γρήγορα!!
Ευχαριστώ πολύ πολύ!!
Με τσάι Κική μου, με τσάι!! Κατευθείαν από Κίνα, όχι αστεία!!
Καλέ έτσι το έκανα κι εγώ!! Στα δύο το χώρισα!! Χιχι!!
Αν και πίνω ένα ποτήρι λευκό κρασί, ευχαρίστως θα το δοκίμαζα!
Καλό βράδυ!!
θα επανέλθω να σας πω την γνώμη μου ;)
Νατάσσα τα κέικ είναι απαραίτητα!! Και τα μπισκότα!! Το φαί όχι τόσο!! Χαχα!! Περιμένω εντυπώσεις!!
Δεν εχει γαλα η χυμο?
Το μονο υγρο ειναι τα αυγα.