Κάθε ηπειρώτισσα γιαγιά που σέβεται τον εαυτό της ξέρει να φτιάχνει σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο! Και φυσικά περνάει τη γνώση στα παιδιά και στα εγγόνια της! Και ο τρελοτουρίστας που έμπλεξε με εγγονή ηπειρώτισσας γιαγιάς, έπρεπε να μάθει να ανοίγει φύλλο και να φτιάχνει σπανακόπιτα!! Τα βασικά υλικά για την πίτα για ένα μικρό ταψάκι είναι: περίπου 400γρ αλεύρι, μια πρέζα αλάτι, λίγο χλιαρό νερό (όσο πάρει το ζυμάρι), λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια και περίπου 300γρ σπανάκι (εάν έχετε λάπατα, τσουκνίδες, πράσα κλπ είναι παραπάνω από καλοδεχούμενα), ένα αυγό, λίγη φέτα (προαιρετική και ανάλογα το πόσο αλμυρή και πικάντικη θέλετε να γίνει η πίτα), ακόμα λίγο αλάτι, πιπέρι, λίγο αλεύρι για το πασπάλισμα και φυσικά ελαιόλαδο. Παίρνουμε ένα βαθύ λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι και αφού κάνουμε μια γουβίτσα στο κέντρο προσθέτουμε λίγο λάδι (μια κουταλιά) και λίγο νερό. Και ξεκινάμε το πλάσιμο!! Κάθε τόσο προσθέτουμε λίγο νεράκι και συνεχίζουμε. Η τελική ζύμη πρέπει να μην κ
Σχόλια
καλά να περνάτε, πάντα :))
Εμένα γιατί δεν με κέρασαν κρέπα σοκολάτα?? Κλαψ!!
;-))))
Είναι ωραία η βόλτα εκεί κάτω απ' την Ακρόπολη
Καλό τριήμερο!
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Καλά να περάστε!!!
και μαλλον θα ειναι και νοστιμα
καλημερες
Να το έχετε Μαριλένα! Να πάτε με τη μικρή! Φιλιά!
Φαίνεται Έλενα πως τους πετύχαμε σε χαρούμενη χριστουγεννιάτικη γιορτινή διάθεση!! ;)
Η βόλτα στην Ακρόπολη είναι ωραιότατη Γλαρένια! Και σου ανοίγει και την όρεξη! Αγκαλιές!!
Ταξίδια και γεύσεις είναι όντως το ατού μας! Μερσι RMarconi!
Καλημέρα μικρό και αθώο σκουληκάκι! Να γίνεις και να δοκιμάσεις!
Σοφία, ένα κοτόπουλο αλά κρεμ στην ουσία είναι που κρύβεται κάτω από τις δυο ψημένες πίτες στο προφανές σχήμα! Και δυο μαυρομάτικα στην κορφή! Έχει το όνομα αλλά όχι και τη χάρη... Τα υπόλοιπα πιάτα ήταν καλύτερα!
Καλό τριήμερο σε όλους!
Φεύγουμε για καταφύγιο... ;)
Θα το επισκεφτώ την επόμενη φορά.
Καλές Απόκριες παιδιά!!
:-)))
Φιλακια Τρελοτουριστακια!
Στο μοναστηράκι στο ουζον μέλαθρο έχω πάει 3 φορές και μου φάνηκε, λίγο ουδέτερα τα φαγητά του, ίσως και να είμαι και προκατελλημένος !!!
καλή σαρακοστή
Kiki αμέ!!!
moukelis στης Θεσσαλονίκης δεν έχουμε πάει, αλλά αν έχει το ταπεραμέντο της πόλης...Τη σούφρα δεν την έχουμε δοκιμάσει...Χμμμ!
Έρχομαι σκουλήκι!!
Gianni, το ταπεραμέντο της πόλης έχει κάνει τη ζημιά μου φαίνεται και οι όμορφες αναμνήσεις!
Και έχω πάει σε όλα τα Ούζου Μέλαθρον (Θεσνικη, Λαμία, Λάρισα, Κομοτηνή, Αθήνα).
ΥΓ Φοντύ διαβόλου, σούφρα του πασά, πανσέτες και σαρδέλες γκαστρωμένες δοκιμάστε την επόμενη φορά.
Έχει πέσει η ποιότητα; Εμάς μας φάνηκαν όλα μια χαρά, οπότε φαντάζομαι πως ήταν πριν!
Θα τα δοκιμάσουμε εννοείται!!
Φιλιά
Δοκιμάστε και πείτε μου!
Καλημέρα
Γιώργο Τ., να 'χα κι εγώ τώρα ένα πιάτο από αυτές τις πατάτες!! Μιαμ μιαμ!!
Καλησπέρα!
Ευχαριστούμε πολύ eirini! Είμαστε σίγουροι ότι και το αντίστοιχο στη Θεσσαλονίκη θα είναι εξαιρετικό!
Εκει κάθομαι, στο 4.
Μαζι με μια Μαρία. Αυτη ειναι βυζαρού, δε θέλουμε βυζάκια.
Πείνασα λέμεεε !
Μιαμμμ ...