Κρυψ'τα βιβλία, αν τα βρουν θα μας τραβάνε...

"...Χτυπάνε,
κι απ'το μισάνοιχτο παράθυρο κοιτάνε,
και ρωτάνε, που να'ναι
αυτή η παράξενη σκιά που κυνηγάνε..."

"Ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τη σύλληψη του συναδέλφου Δημήτρη Αγγελή-Δημάκη, Μεταπτυχιακού Φοιτητή Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

Ο Δημήτρης συνελήφθη με ανυπόστατες κατηγορίες στην πορεία της Τρίτης 29.06.2010, προπηλακίστηκε και ξυλοκοπήθηκε με γκλομπς από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο χωρίς να διακομιστεί σε νοσοκομείο για τα τραύματά του.

Την Τετάρτη 30.06.2010, εμφανίστηκε ενώπιον του Εισαγγελέα με κατηγορίες για αντίσταση και βία κατά της αρχής και του ορίστηκε δικάσιμος για τις 14.07.2010 στα δικαστήρια της Ευελπίδων (η ώρα δεν είναι ακόμη γνωστή), όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις παραπάνω κατηγορίες, τις οποίες και αρνείται κατηγορηματικά, σε βαθμό πλημμελήματος. Καλώ όσες και όσους διαβάσουν αυτήν την ανάρτηση να συμπαρασταθούν με τη φυσική τους παρουσία στο χώρο των δικαστηρίων για να υποστηρίξουν το φίλο και συνάδελφο, για να διαμαρτυρηθούν για τον ξυλοδαρμό και την κράτησή του χωρίς μάλιστα να του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη, για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα κάθε ελεύθερου πολίτη, ακαδημαϊκού ή μη.

Όταν προκύψουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη δίκη, θα ενημερώσουμε ηλεκτρονικά μέσω της mailing list και του blog του Συλλόγου (postgradsociety.blogspot.com)

Από το ΔΣ του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών Ιστορίας-Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ "

"...Χτυπάνε,
η διαταγή είναι στο ψαχνό να μας χτυπάνε,
κι όπως να'ναι, βαράνε,
για να ξορκίσουνε το φόβο τους γελάνε,
Πετάνε,
τα χημικά που έχουνε λήξει μας κερνάνε,
μας μεθάνε,
Μόνοι τους φτιάξαν τη σκιά που κυνηγάνε..."

Δεν έχουμε πάρει ποτέ θέση (αν και θα έπρεπε) για οποιαδήποτε κατηγορία κυνηγού ή κυνηγημένου σε όλα αυτά τα επεισόδια κυνηγητού στο κέντρο της Αθήνας. Επειδή, όμως, στην παρούσα φάση το περιστατικό συνέβη μέσα στην ίδια μας την οικογένεια, δεν μπορούμε να σιωπήσουμε και είμαστε σίγουροι για την αθωότητα του. Στις 14.07.2010 θα είμαστε κι εμείς στα δικαστήρια της Ευελπίδων...

CrazyTourists

Υ.Γ. Το τραγούδι που μας συνόδεψε είναι το "Έξω απ'την πόρτα μας" των Active Member.

Σχόλια

Ο χρήστης lucinta είπε…
Πού θα οδηγήσει όλο αυτό? :(
Ο χρήστης akrat είπε…
ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ

ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ
Ο χρήστης Xenia είπε…
πω πω τι γινεται..!!
Ο χρήστης zoyzoy είπε…
Να ευχηθώ να δικαιωθεί το παλικάρι και να τιμωρηθούν τα καθίκια που με μια στολή νομίζουν ότι έχουν την εξουσία στα χέρια τους.
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
Ευχαριστούμε για τα σχόλια συμπαράστασης.. Η δίκη ορίστηκε για τις 16/9. Ελπίζουμε να δικαιωθεί και να τελειώσει αυτή η ιστορία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παλιές φωτογραφίες....

Μια νέα πρόκληση

Τρέξιμο; Ποια ; Εγώ; Εγώ;