Cheese cake με φράουλες
Πριν από λίγο καιρό είχε περισσέψει στο ψυγείο λίγο ανθότυρο (260 γραμμάρια) και παρ' ότι δε μου πολυαρέσουν τα γλυκά που έχουν τυρί αποφάσισα να φτιάξω ένα cheese cake ώστε να μην πετάξω το τυράκι (δε θέλω καθόλου να πετάω τρόφιμα...). Συνταγή δε είχα, ήξερα όμως ότι έπρεπε να έχω θρυμματισμένο μπισκότο, τυρί φυσικά και κάποια μαρμελάδα... Αποφάσισα λοιπόν να αυτοσχεδιάσω εμπνεόμενη από μια συνταγή του Παρλιάρου για "τάρτα με ανθότυρο και καραμελωμένες φράουλες" από το βιβλίο "Γλυκά με φρούτα". Αντί για τριμμένο μπισκότο αποφάσισα να φτιάξω ζύμη για crumble. Επειδή όμως το τυρί που είχα ήταν σχετικά λίγο, όπως και το αλεύρι (είπαμε, ξύπνησα ένα πρωί και αποφάσισα να φτιάξω γλυκό με ό,τι είχε περισσέψει σε ψυγείο και ντουλάπια), η δοσολογία που χρησιμοποίησα για να φτιάξω τα τρίμματα της ζύμης ήταν η λιγότερη (130gr αλεύρι, 70gr βούτυρο και 50gr ζάχαρη). Για την επικάλυψη χρησιμοποίησα 260gr ανθότυρο 1 αυγό 42gr ζάχαρη 1/4 κουταλιού της σούπας αλεύρι 30gr μαρμελάδα φράουλα Αφού τα ανακάτεψα όλα μαζί, έστρωσα το μίγμα πάνω από τη ζύμη του crumble και έψησα το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35 λεπτά στους 170 βαθμούς. Αφού ψήθηκε το γλυκό, έβαλα σε ένα έβαλα σε ένα τηγάνι 40gr ζάχαρη και 200gr φράουλες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, τα άφησα για περίπου 5 λεπτά και τα άπλωσα πάνω στο γλυκό! Το τελικό αποτέλεσμα με άφησε πολύ ικανοποιημένη, ιδιαίτερα αφού κατάφερα να φτιάξω ένα νόστιμο και ελαφρύ γλυκάκι με περισσεύματα υλικών!! Νομίζω ότι ακόμα και ο τρελοτουρίστας έμεινε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα! A few months ago, I woke up one Saturday morning and decided to make a strawberry cheese cake out of nothing and with no recipe, because I don't want to throw away the 260gr of cream cheese left in the fridge! For the cookie base of the sweet I followed the crumble recipe: 130gr flour, 70gr butter and 50gr sugar. Then I mixed the 260gr of cheese, with an egg, 42gr of sugar, 1/4 table spoon flour and 30gr strawberry marmalade. I spread the mix on top of the dough and put it in a preheated oven at 170 degrees for about 35 minutes. After it was done, I put in a pan 40gr of sugar and 200gr of strawberries cut in big pieces for about 5 minutes and then put them on top of the cheese cake! In less than an hour I had a tasteful, light sweet out of nothing!! Τρελοτουρίστρια PS. This post was linkedup at the "Creative Inspirations Linky Party" |
Σχόλια
Σκουλήκι, γιατί όχι; Υποθέτω ότι θα γίνεται με όλα τα φρούτα που γίνονται μαρμελάδες...
Τυχερός ο Τρελοτουρίστας, ε Νατάσσα; Χιχι!! Ευχαριστώ! Φιλιά!
Τρελοτουρίστρια
miam miam...
Με φαντασία και όρεξη γίνονται θαύματα.
Μοιάζει νοστιμότατο.
Λιγώθηκα η γκαστρωμένη!!!
Σοφία, αν προλάβαινες!! Χαχα!!
Ενεσούλα έτσι ακριβώς!! Περιμένω πώς και πώς να δροσίσει λίγο για να αρχίσω να φτιάχνω και κανένα κεκάκι! Πίκεεεε, φτιάξε βρε κανένα γλυκό στην κοπέλα!
Ποιός τη χάρη του Τρελοτουρίστα ελαφρύ και γλυκό τι άλλο θέλει??
Καλή εβδομάδα με φιλιά θαλασσινά!!
Φιλιά!!