Φραουλένια Cupcakes

Πριν από αρκετό καιρό, στο νησάκι μας, αποφασίσαμε να δομιμάσουμε άλλη μια συνταγή από το βιβλίο "Martha Stewart's Cupcakes" (οι προηγούμενες εδώ και εδώ). Η επιλογή ήταν άκρως ανοιξιάτικη: Φραουλένια cupcakes!
Τα υλικά που χρειάζονται για περίπου 34 κεκάκια είναι:
  • 3 1/4 φλυτζάνια αλεύρι (όχι αυτό που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κουτάλι σούπας baking powder
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 φλυτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 μεγάλα αυγά (και ασπράδι από ένα αυγό ακόμα-εμείς δε βάλαμε)
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 2 φλυτζάνια ψιλοκομμένες φράουλες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Στο μίξερ, σε μεσαία προς γρήγορη ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανιλια ώσπου να γίνουν ένα ωραίο λευκό και ανάλαφρο μίγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και αφού αναμιχθούν καλά προσθέτουμε λίγο μίγμα αλευριού λίγο γάλα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Στο τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια φράουλας και ανακατεύουμε με το χέρι.
Γεμίζουμε με το μίγμα κατά τα 3/4 φόρμες για cupcakes και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά περίπου (αν βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο των cupcakes πρέπει να βγει καθαρή). Αφήνουμε να κρυώσουν σε σύρμα για 15 περίπου λεπτά πριν αφαιρέσουμε τις φόρμες και μετά περιμένουμε να κρυώσουν τελείως. Σε αεροστεγή κουτιά μπορούν να διατηρηθούν σε θερμοκρασία δωματίου μόλις μία μέρα, οπότε καταναλώνουμε άμεσα.
Αν θέλουμε φτιάχνουμε καιμια φραουλένια κρέμα για να καλύψουμε τα cupcakes. Θα χρειαστούμε:
  • 1 1/2 κούπα χοντροκομμένες φράουλες
  • 4 ασπράδια
  • 1 1/4 κούπες ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπες ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Με τα υλικά αυτά θα προκύψουν περίπου 5 κούπες κρέμα.
Αρχικά λιώνουμε τις φράουλες στο μούλτι. Στη συνέχεια αναμιγνύουμε το βούτυρο και τα ασπράδια σε μπεν μαρί ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι το μίγμα να είναι χλιαρό και η ζάχαρη να έχει διαλυθεί τελείως. Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα στο μίξερ και χτυπάμε αυξάνοντας ταχύτητα μέχρι να φτιάξουμε σφιχτή μαρέγκα. Χαμηλώνουμε πάλι την ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο. Προσθέτουμε και τις λιωμένες φράουλες και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε αμέσως μπορούμε να φυλάξουμε το μίγμα στο ψυγείο για 3 μέρες ή στην κατάψυξη για 1 μήνα (σε αεροστεγές δοχείο).
Καλή σας απόλαυση!!

Σχόλια

Ο χρήστης ΕΛΕΝΑ είπε…
Σκέτη απόλαυση δείχνουν τα φραουλοκεκάκια!
Κρατάω την συνταγή για την εποχή της φράουλας!
Φιλιά!
Ο χρήστης Hfaistiwnas είπε…
απαπα πείνασα!
Ο χρήστης moukelis είπε…
Δε με τρελαινουν οι φραουλες σε κεκακια,αλλα θα κρατησω τη συνταγη καλου κακου για την ανοιξη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικές δαχτυλομπογιές - Finger paint...

Ένα νέο hobby