Ψάρι με λαχανικά στη λαδόκολλα

Εάν έχετε αδερφό ψαρά (ψαροτουφεκά για την ακρίβεια), όπως έχω εγώ, ο οποίος δεν τρελαίνεται για ψάρι σε αντίθεση με εσάς, εκμεταλλευτείτε το!! Την Κυριακή λοιπόν, ο αδερφός μου πήγε για ψάρεμα και μου έφερε χταπόδια (τα οποία θα γίνουν άλλη ανάρτηση) και μερικά μικρά ψαράκια: κέφαλους και σαργουδάκια καθώς κι ένα μεγάλο κέφαλο περίπου 1.5 κιλό ο οποίος περιμένει να ψηθεί στα κάρβουνα!
Ας επιστρέψουμε στα μικρά ψαράκια όμως...Μια από τις αγαπημένες μου παρασκευές είναι το ψάρι με λαχανικά στη λαδόκολλα. Έχει όλη τη νοστιμιά μιας ψαρόσουπας χωρίς το ψάρι να μοιάζει με "χόρτο"...Καταλαβαίνετε τι εννοώ!!
Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι ό,τι μας αρέσει! Τα αγαπημένα μας ψαράκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, μικρά ή μεγάλα, τα αγαπημένα μας λαχανικά, εγώ σήμερα έβαλα φινόκιο, καροτάκια, κολοκυθάκια, πιπεριές κέρατα και φλωρίνης, 2 ραπανάκια από τον κήπο μας, κρεμμυδάκια φρέσκα, αλάτι, πιπέρι, καλό ελαιόλαδο και αν θέλετε κάποιο μυρωδικό (εγώ έβαλα λεμονοθύμαρο στα ψάρια).
Πλένουμε καλα τα λαχανικά και τακόβουμε σε ό,τι μέγεθος θέλουμε. Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, από πάνω βάζουμε τα μισά λαχανικά και ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο. Πάνω από τα λαχανικά ακουμπάμε τα ψάρια, και από πάνω τα υπόλοιπα λαχανικά. Ραντίζουμε με λάδι και σκεπάζουμε καλά με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα. Συνήθως φτιάχνω ατομικά πουγκάκια, με την ίδια διαδικασία αλλά σε κάθε ένα βάζω ενα ή δύο ψάρια (ανάλογα το μέγεθος) και τυλίγω σφιχτά.
Σήμερα που τα έφτιαξα όλα μαζί, έβρεξα δύο κομμάτια λαδόκολλα τα έστρωσα στο ταψί μου, έβαλα τα υλικά και σκέπασα πολύ καλά με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα και αυτό βρεγμένο. Η βρεγμένη λαδόκολλα είναι πιο εύπλαστη και είναι και μια πηγή υγρασίας για το φαγητό.
Ψήνουμε ανάλογα με το πόσο βρασμένα θέλουμε να είναι τα λαχανικά μας (το ψάρι είναι συνήθως έτοιμο πριν τα λαχανικά). Εγώ που κόβω μεγάλα κομμάτια και θέλω να "κρατάνε" και λίγο ψήνω περίπου μία ώρα.

Αυτό είναι!
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!!

Τρελοτουρίστρια

ΥΓ. Παρά λίγο να το ξεχάσω! Μόλις ανοίξετε τη λαδόκολλα, ετοιμαστείτε για επικές παπάρες στο υπέροχο ζουμάκι (ίσως χρειαστεί να ρίξετε λίγο ελαιόλαδο ακόμα). Εφοδιαστείτε λοιπόν με ένα καλό καρβελάκι ψωμί, σαν αυτό, και βουρ!! Καλή όρεξη!

Σχόλια

Ο χρήστης zoyzoy είπε…
Υπέροχο φαίνεται το ψαράκι σου και αποφεύγεις και την μυρωδιά στο ταψί και τα πλυσίματα!
Καλά το λεμονοθύμαρο σα μυρωδικό στο ψάρι όλα τα λεφτά!

Θα το εφαρμόσω με τα χανόμπαλα που πιάνουμε δεν αντέχω άλλο τηγάνι μπάφιασα:((

Φιλιά θαλασσινά!
Ο χρήστης Crazy Tourists είπε…
zoyzoy δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς! Ωραία και τα τηγανητά, δε λέω, αλλά κάποια στιγμή θες και κάτι διαφορετικό!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μια νέα πρόκληση

Τρέξιμο; Ποια ; Εγώ; Εγώ;

Ένα γράμμα σε κάποιον...