Ριζότο Σπανάκι

Το γεύμα της 28ης Οκτωβρίου εφέτος ήταν όχι τόσο ελληνικό! Ήταν πιο πολύ ιταλικό, εμπνευσμένο από μια συνταγή ενός εγγλέζικου βιβλίου, του "Cook with Jamie". Ριζότο με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί... Ξυπνήσαμε πρωί πρωί λοιπόν και βάλαμε την κατσαρόλα στη φωτιά για να ετοιμαστεί ο ζωμός λαχανικών. Πράσα, φινόκιο, καρότα, κρεμμύδια, φρέσκο θυμάρι και δεντρολίβανο, μια καυτερή πιπερίτσα και λίγο λάδι και τα αφήσαμε να βράζουν για κανά δίωρο!
Βέβαια, το ζωμό μπορείτε να τον έχετε φτιάξει άλλη μέρα ή να έχετε φυλαγμένο στην κατάψυξη, οπότε δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε τόσο νωρίτερα. Απλά να το βάλετε να ζεσταθεί λίγο πριν αρχίσετε την προετοιμασία για το ριζότο.
Αφού ήπιαμε τον καφέ μας και ο ζωμός σιγόβραζε ήδη για 2 ώρες, ξεκίνησαμε την προετοιμασία. 200 γραμμάρια σπανακιού στο τηγάνι με λίγο βούτυρο και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο για 5 λεπτά και μετά στο μπλέντερ ώστε να λιώσουν. Σουρώνουμε το ζωμό και τον αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά πλάι στο τηγάνι που θα ετοιμάσουμε το ριζότο...
Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά 2 κρεμμύδια και 4 μίσχους σέλινου μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να πάρουν χρώμα. Τα σβήνουμε με 250 ml λευκό κρασί και προσθέτουμε 500 γραμμάρια ρύζι! Μόλις εξατμιστεί όλο το κρασί αρχίζει η υπομονετική διαδικασία της "ωρίμανσης" του ριζότο. Προσθέτουμε μια κουτάλα από το ζωμό λαχανικών και μόλις τον απορροφήσει το ρύζι, προσθέτουμε άλλη μια και αυτό συνεχίζεται μέχρι να βράσει το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς ωστε να μην κολλήσει...
Όταν έρθει εκείνη η ώρα, προσθέτουμε το σπανάκι, λίγο χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα και 100 γραμμάρια ψιλοκομμένο κατσικίσιο τυρί. Το αφήνουμε για λίγο και το σερβίρουμε όσο ειναι ζεστό με τριμμένο κατσικίσιο τυρί από πάνω!
Spinach Risotto with Goat Cheese. First step preparing the vegetable stock (with carrots, leeks, fennel, onions, thyme, rosemary, chili and olive oil), boiling for 2 hours. Then preparing the spinach by heating it in a saucepan with butter and garlic. Third step, risotto preparation. Cook gently 2 onions and 4 celery sticks in a pan, then add the wine, the rice and slowly cook by adding a ladle of vegetable stock when it's necessary. When it's cooked, we add the spinach, 2 handfuls of grated parmesan and 100 gr goat cheese crumbled.
JM, Bon Appetit!


Καλή μας όρεξη!
CrazyTourist1

Υ.Γ. Θυμάστε την "Ολλανδική Εβδομάδα"? Πάνε 2 χρόνια από τότε! Και η Νατάσσα με τα ταξίδια της μας πέταξε το μπαλάκι.. Δεν ξανακάνουμε ένα αφιέρωμα, αυτή τη φορά να κάνουμε μια Εβδομάδα Εβδομάδα με Οινο-Ταξιδιωτικές Περιπέτειες, εκείνη στη Βουργουνδία, εμείς στην Αλσατία; Λέμε να οργανωθούμε ώστε σε κανά 2 βδομάδες να το πραγματοποιήσουμε. Όσοι θέλετε να συμμετάσχετε είστε ευπρόσδεκτοι! Μόνη προυπόθεση να έχετε φωτογραφικό υλικό από κάποια περιοχής με αμπελώνες, όχι μόνο στη Γαλλία...

Σχόλια

Ο χρήστης kiki είπε…
Καλέ γιατί δεν το λέγατε νωρίτερα; Πριν λίγες μέρες έβαλα ποστ με τα κρασοχώρια του Ρήνου!
Ο χρήστης Μαριλένα είπε…
μ'αρέσει το ριζοτο (και το σπανάκι)

το μοσχοκάρυδο δεν αντέχω, αλλά σιγά την απωλεια, χαχχ

την καλησπέρα μου!
Ο χρήστης seaconfused είπε…
Επιτέλους, μια φορά που δεν θα γράψω "μιαμ μιαμ"! Καλή η πρασινάδα, αλλά όχι σε τέτοια ποσότητα για εμένα. Αλλά κάτι μου λέει ότι ο αχινούλης θα θέλει να τη δοκιμάσει γιατί του καλοφάνηκαν οι φωτογραφίες :)

Φιλώ σας :)
Ο χρήστης Xenia είπε…
εεε τι κανετε;;; κανω διαιτα σας λεω :-p
Ο χρήστης Βάσσια είπε…
Καλώς σε βρήκα τουρίστρια :-)
Ο χρήστης Unknown είπε…
I'll have to have dinner right now, my mouth is watering! That goat cheese (and everything else) is smiling at me! :-))))

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικές δαχτυλομπογιές - Finger paint...

Ένα νέο hobby