Στρουθοκαμηλισμός...

Μήπως ήρθε η ώρα να βγάλουμε το κεφάλι από το χώμα;
Γιατί πέσαμε ξαφνικά από τα σύννεφα; Τραγικό αυτό που έγινε χτες, συμφωνώ, αλλά ειλικρινά πίστευε κανείς ότι δεν επρόκειτο αργά ή γρήγορα να συμβεί κάτι τέτοιο; Τόσα χρόνια με τη φωτιά παίζαμε...απλώς η τύχη μας (γιατί λόγω τύχης δεν είχαμε θρηνήσει θύματα ως τώρα) τέλειωσε χτες...
Ίσως να μην είναι καλή ιδέα αυτή η ανάρτηση, αλλά βαρέθηκα πια...Βαρέθηκα να ακούω ότι για όλα φταίνε τα 300 λαμόγια στη Βουλή, ότι άλλοι φάγανε κι εμείς οι αθώοι τα πληρώνουμε, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι τα ξύνουν όλη μέρα και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα...
Ποιός τους έστειλε αυτούς στη Βουλή (και μη φανταστείτε ότι εξαιρώ τον εαυτό μου, ίσα ίσα...); Ποιός ονειρευόταν μια θεσούλα στο δημόσιο γι' αυτόν και τα παιδιά του για να περνάει ζωή και κότα και ψήφιζε αυτόν που μπορούσε να του εξασφαλίσει αυτή τη θεσούλα; Ποιός δεν έχει πει ποτέ "ωχ αδερφέ, σιγά μην κάτσω να σκάσω, αφού εγώ είμαι καλά ας κόψουν το λαιμό τους οι άλλοι"; Οι βουλευτές άραγε από ποιά κοινωνία βγήκαν; Σίγουρα δεν ήρθαν από τον Άρη...Ότι σκατά είναι αυτοί τα ίδια σκατά είμαστε κι εμείς, και το αντίστροφο...Δεν φταίνε μόνο οι άλλοι, φταίμε κι εμείς! Πρωτίστως εμείς!
Ας βγάλουμε λοιπόν το κεφάλι μας από το χώμα...

Τρελοτουρίστρια

Σχόλια

Ο χρήστης akrat είπε…
τι να πω αυτή την μαύρη ημέρα...

έγραψα ΚΑΘΑΡΑ την άποψή μου στο μπλογκ μου..
Ο χρήστης mamma είπε…
Να ξυπνήσουμε επιτέλους!
Ο χρήστης Hfaistiwnas είπε…
Όλοι φταίμε και είναι λογικό, γιατί εμείς είμαστε η βάση...
Ο χρήστης Skouliki είπε…
ηξεραν ασφαλως οτι θα υπαρξουν εντασεις κτλ
το θεμα ειναι γιατι αυτοιοι ανθρωποι δεν πηραν ρεπο ?
ελεος!!!
σοκαρισμενη μενω και κοιτω..
τι να πω
Ο χρήστης Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε…
Πίκρα, φιλενάδα, πίκρα!
Ο χρήστης Σοφία είπε…
Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες. Δεν ξέρω από πού να το πρωτοπιάσω το θέμα. Έχω βαρεθεί να ακούω ανθρώπους να παινεύονται ότι έριξαν άκυρο στις εκλογές και συνεπώς δεν φταίνε σε τίποτα. Έχω βαρεθεί να ακούω ανθρώπους να ισχυρίζονται ότι θα ήταν καλύτερη λύση να πτωχεύσουμε (αλήθεια, πώς θα πληρώνονταν οι δημόσιοι υπάλληλοι τότε;) ή να επιστρέφαμε στη δραχμή. Έχω βαρεθεί να ακούω ανθρώπους να συζητάνε περί ευθύνης υπουργών και βουλευτών, αλλά για την ευθύνη των πολιτών να μην λένε κουβέντα. Έχω βαρεθεί να ακούω πόσο σοκαρίστηκαν όλοι από το θάνατο των 3 εργαζόμενων της Marfin, όχι επειδή μεταξύ μας κυκλοφορούν δολοφόνοι, αλλά επειδή η Marfin δεν έδωσε ρεπώ στους υπαλλήλους της. Έχω βαρεθεί αυτούς που καταδικάζουν τον Βγενόπουλο, αλλά δεν ενοχλούνται από τους διπλανούς τους που είναι φοροφυγάδες και δεν το κρύβουν καν. Έχω βαρεθεί τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν έχουν ιδέα τι θα πει να δουλεύεις, τους βολεψάκηδες, αυτούς που όλοι τους χρωστάνε αλλά οι ίδιοι δεν χρωστάνε σε κανέναν.

Θα ήθελα να δω μια πορεία διαμαρτυρίας από εργαζόμενους που ήταν πάντα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος, που έχουν δηλώσει όλο τους το εισόδημα, που δεν έχουν κλέψει, δεν έχουν πιει φραπέδες εν ώρα εργασίας, δεν έχουν λαδώσει, δεν έχουν βάλει ποτέ μέσο, δεν έχουν φοροδιαφύγει. Αυτούς ναι, θα τους υποστήριζα, ό,τι και να ζητούσαν από το κράτος γιατί θα είχαν δίκιο. Οι υπόλοιποι δεν έχουμε δικαίωμα να φωνάζουμε - ούτε για τους 300, ούτε για τη Μέρκελ, ούτε για κανέναν άλλο.
Ο χρήστης KitsosMitsos είπε…
@σοφία Δεν θα το δεις πολύ απλά γιατί αυτοί που εργάζονται και είναι νομοταγείς συνεχίζουν να δουλεύουν για να καλύψουν τα κενά των άλλων. Η σιωπηρή δύναμή τους δύσκολα βγαίνει προς τα έξω. Δυστυχώς.
Ο χρήστης Πίκος Απίκος είπε…
Γμτ σφήνωσα και δε βγαίνει το κεφάλι λέμε! Δε βαριέσαι λίγη δίαιτα τη χρειάζομαι και ο μεσιέ Όλι θα φροντίσει και για αυτό:) Mα τι "καλός" άνθρωπος.

Ναι αυτό με τους "ουρανοκατέβατους/εξωγήινους" βουλευτές είναι grand σουξέ στις ημιμαθείς συζητήσεις των νεοελλήνων... Καλά τα έλεγε ο Λιακόπουλος ότι οι αρχαίοι Έλληνες πήγαν πρώτοι και στο διάστημα, αλλά δεν τον πιστεύαμε:).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παλιές φωτογραφίες....

Μια νέα πρόκληση

Τρέξιμο; Ποια ; Εγώ; Εγώ;