1 + 1 βιβλιαράκια

Κι επειδή η λίστα των αγαπημένων μας βιβλίων όλο και μεγαλώνει και έχει μείνει λίγο πίσω αυτή εδώ η λίστα, θα σας παρουσιάσω σήμερα δύο βιβλία που έχουμε διαβάσει πολύ! Ένα στα ελληνικά και ένα στα αγγλικά!
"Η Εύη όλο χορεύει και χορεύει" της Birgitta Sif (Εκδόσεις Ίκαρος, 3+)
"Ήταν κάποτε ένα κοριτσάκι που το 'λέγαν Εύη. Της άρεσε να χορεύει και να χορεύει με όλη της την ψυχή. Όταν όμως ήταν κι άλλοι μπροστά, ένιωθε τα πόδια της να τρέμουν και να μην την υπακούν. Έτσι, σιγά σιγά ξέχασε πώς είναι να χορεύεις...".
Ένα πολύ ωραίο βιβλίο, με εξαιρετική εικονογράφηση και το πολύ όμορφο μήνυμα ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι αγαπάμε και μας κάνει ευτυχισμένους, χωρίς να μας ενδιαφέρει η γνώμη των τρίτων.


"Chickens can't see in the dark" by Kristyna Litten (Oxford University Press)
"A thrilling tale of curiocity, clues, carrots, a lot of cooking, and a chicken who dares to be different."
Δυστυχώς το βιβλίο αυτό δεν κυκλοφορεί στα ελληνικά, αλλά μας αρέσει πολύ. Όμορφη εικονογράφηση και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Μια μικρή κοτούλα που ονειρεύεται να "δει στο σκοτάδι" και κάνει τα αδύνατα δυνατά να τα καταφέρει μη δίνοντας σημασία στα κοροϊδευτικά σχόλια των γύρω της.

ΥΓ. Το τρελοτουριστάκι μας είναι πλέον 2 ετών (25 μηνών) αλλά το πρώτο βιβλίο το έχουμε εδώ και 4 μήνες και το δεύτερο το δανειστήκαμε πριν από ένα μήνα περίπου.


Σχόλια

Ο χρήστης My Little Cosy World είπε…
Πολυ ενδιαφέρουσες ιστοριουλες! Κρίμα που δεν υπάρχει στα ελληνικά!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Τέλειες προτάσεις!!!
Εγώ πάντως έχω αρχίσει να σκέφτομαι να αγοράζω και κανά αγγλικό βιβλιαράκι γιατί κάποιο απόγευμα ακούω την Δώρα να μετράει τα τουβλάκια της "ουά, του, θεί"!!!!!!! Η ντόρα η εξερευνητρια κάνει τελικά καλή δουλειά!
Ο χρήστης Christina(ArtDecorationCrafting) είπε…
Είναι υπέροχο τα παιδάκια από μικρά να μαθαίνουν να αγαπούν το βιβλίο και κάτι τέτοια αναγνώσματα σίγουρα τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Καλή Πρωτομαγιά εύχομαι, έρχομαι από τον καφέ της Μάρθας
http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/
Ο χρήστης Mama Petounia είπε…
Τα ξέρω τα βιβλία σας και αρέσουν πολύ και στην Χριστίνα!!! Καλά να περνάτε!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παλιές φωτογραφίες....

Μια νέα πρόκληση

Τρέξιμο; Ποια ; Εγώ; Εγώ;