Τρία πράγματα που θέλω να "μάθω" στα παιδιά μου

Αυτή η ανάρτηση άργησε λιγάκι για λόγους ανωτέρας βίας, αλλά μπαινοντας δειλά δειλά σε φυσιολογικούς και πάλι ρυθμούς, ξέκλεψα λίγο χρόνο και την ετοίμασα.
Από τα χιλιάδες πράγματα που θέλω να μάθουν τα παιδιά μου μεγαλώνοντας αυτά είναι τα τρια πιο σημαντικά...
1. Το σώμα τους και ο εαυτός τους τους ανήκει. Να μην αφήσουν ποτέ κανέναν να καθορίσει αντί γι αυτά το πώς θα πρεπει να διαθέτουν τον εαυτό τους. Να μην προσπαθήσουν ποτέ να αλλαξουν τον εαυτό τους ή να υπομεινουν κάτι που δεν τους αρέσει προκειμένου να αρέσουν στους άλλους.
2. Η αγάπη δεν πονάει. Η αγάπη μας κάνει χαρούμενους, γελαστους, πλήρεις. Εαν καποιος μας προκαλεί πόνο, με οποιοδήποτε τρόπο, δε μας αγαπά. Εαν καποιος δε μας αγαπά, δεν εχει λογο ύπαρξης κοντά μας, ακομα κι αν εμείς τον αγαπάμε.
3. Μπορεί να είμαστε ολοι διαφορετικοί μεταξύ μας, είμαστε όμως όλοι ίσοι. Η ανθρώπινη ύπαρξη έχει την ιδια αξία ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, σωματότυπου, αυτοδιάθεσης, σεξουαλικής προτίμησης ή οποιουδήποτε άλλου επίκτητου ή γενετικού χαρακτητιστικού.

Σχόλια

Ο χρήστης Little Box of Love είπε…
Όπως είπες είναι χιλιάδες τα πράγματα που θα θέλαμε να γράψουμε. Είναι τόσα πολλά που μερικές φορές με αγχώνει το γεγονός αν θα τα καταφέρω.
Ο χρήστης Δεσποινα Κολαγκη είπε…
Πόσο συμφωνώ μαζί σου κοριτσάκι μου ομορφο
Ο χρήστης Αννα είπε…
Πόσο σημαντικά όλα. Είναι αυτά που θέλω να μαθω στους μαθητές μου .

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπανακόπιτα της γιαγιάς...σχεδόν!!

The Great Blog Train

Πέντε μέρη που θα ήθελα να επισκεφθώ για πρώτη φορά